Новият ансамбъл по художествена гимнастика замина за първото си участие – Гран при в Москва. Тимът ни е воден от треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска. Момичетата са Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова. Трите резерви - Камелия Стоилова, Мадлен Сергеева и Стефани Кирякова, останаха в София.

В последните няколко месеца момичетата работят върху съчетанията с пет обръча по музика на унгарския композитор Балаш Хаваси и три топки и две въжета по музика от саундтрака на филма “Шерлок Холмс”.

"Знам, че всички имат големи очаквания към нас, но гледаме да не обръщаме внимание на това. Опитваме се да си вършим нашата работа, пък да става каквото ще. Целта ни е да си представим съчетанията по възможно най-добрия начин, да се харесаме на публиката и съдиите", каза капитанът на ансамбъла жени Симона Дянкова.

В индивидуалната надпревара ще участва най-добрата ни състезателка Невяна Владинова, която замина за Москва заедно с личната си треньорка и мениджър на националния отбор индивидуално Бранимира Маркова.

Към руската столица потеглиха Боряна Калейн, която ще ни представя в съпътстващия турнир. Елизабет Йовчева ще бъде нашата грация при девойките, а ансамбъл девойки също ще има участие.