Още една голяма новина е факт в родната художествена гимнастика. БЛИЦ научи, че Ина Ананиева вече няма да бъде треньор на ансамбъла. Специалистката си взима почивка, а и има лични здравословни причини, поради които ще бъде по-далеч от гимнастиката. За никого не е тайна, че особено през последната година на Ина Ананиева се събраха доста проблеми и премина през какво ли не, за да издържи на натоварванията.

В крайна сметка треньорката изведе отбора до бронзовите медали на Олимпиадата в Рио. Тя пое ансамбъла след Игрите в Лондон през 2012 година, когато наследи Илиана Раева. Под ръководството на Ина Ананиева отборът достигна най-големия си връх – абсолютна световна титла в Измир през 2014 година и това лято до олимпийските отличия.

Новият треньор на ансамбъла ще бъде Весела Димитрова. Тя се занимава с тима още от лятото, когато събра десетина момичета на подготовка. Всекидневно на базата на „Раковски” чаровната треньорка и състезателките от новия ансамбъл работят неуморно. Част от екипа на Весела Димитрова на този етап е и „златното момиче” Михаела Маевска. И двете бяха избрани единодушно от ръководството на федерацията.

С оттеглянето на Ина Ананиева на практика се слага край на отбора, който се превърна в ера в българската художествена гимнастика. Последна от момичетата се отказа Любомира Казанова, а днес това направи и Ина Ананиева.

БЛИЦ потърси Ина Ананиева за коментар, но не успя да я открие.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Ето кой наследи Ефросина Ангелова като главен мениджър на индивидуалното направление.

Весела Димитрова (крайната вляво), Ина Ананиева, Илиана Раева и Михаела Маевска.