Ина Ананиева вече не е треньор на ансамбъла по художествена гимнастика. Новината съобщи агенция БЛИЦ по-рано през деня. Една от най-добрите ни специалистик говори първо и единствено за нашия екип. Намерихме я в залата. Там, където в последните 7 години всекидневно по няколко часа Ина не спираше да работи за успехите. И ги постигна. Първо като помощник на Илиана Раева, а след това като главен треньор. Ето какво каза треньорката пред БЛИЦ:

-Госпожо Ананиева, защо взехте вероятно това не лесно решение да спрете с гимнастиката?
-Преди всичко останало искам да благодаря на абсолютно всички, с които работих през последните няколко години. Изключително много дължа на Илиана Раева, която ми помогна много. На всички треньори, с които сме били екип. Както, когато бях помощник, така и след като станах треньор на ансамбъла. Всички работеха коректно с мен, вслушваха се в съветите ми, а и аз в техните. Наистина решението не беше лесно. Уведомих вчера Илиана Раева, а днес казах на всички останали членове на Управителния съвет. Широкият кръг от обществеността вероятно не знае, но в последната една година и половина имам здравословен проблем. Не е никак за подценяване. Изстисках всичко от себе си, за да мине Олимпиадата. Лекарите обаче вече не ми дават всеки ден да бъда в залата.

-Оставяте ли си шанс отново да се върнете в залата?
-Естествено. Не ме разбирайте погрешно. Аз не се отписвам завинаги от любимия ми спорт. Просто имам нужда от малко по-голяма почивка. Здравословният проблем и някои неща особено през последната една година ме пречупиха. Наистина се нуждая от почивка.

-Изминаха 7 години от октомври 2009-та, когато се събрахте за първи път...
-Доста време е това. Бяхме страхотен екип. Свършихме не малко работа, постигнахме големи успехи. Станахме световни шампиони в Монпелие 2011 година, абсолютни световни шампиони в Измир 2014-та, спечелихме бронзови олимпийски медали в Рио.

-Какво ще кажете на новия отбор и вашата наследничка Весела Димитрова?
-Пожелавам им много здраве, късмет и успехи. Весела е изключителен специалист. Михаела Маевска ще й помага и вярвам, че ще постигнат много успехи. Заедно с останалите треньори и хореографи нашият отбор ще продължи да бъде сред елита в света. Новите момичета също са блестящи. Работят от няколко месеца и напредват с часове. Няма да спра да ги следя и обичам.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ