Състезателката по художествена гимнастика Снежана Дечева прекрати кариерата си. Тя е последната от вече бившия ансамбъл, която слезе от голямата сцена. Макар да не бе под светлините на прожекторите както останалите момичета, Снежи бе част от отбора 4  години. Тя влезе като резерва след Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Тогава Ина Ананиева, която наследи Илиана Раева, направи подбор на момичета, на които евентуално да разчита за олимпийски цикъл до Рио де Жанейро.

Родената през 1997 година Дечева заедно с Любомира Казанова бяха двете резерви, които бяха плътно до отбора през последните години. Снежана игра на световна купа през 2013 година, както и в едно от съчетанията на световното първенство в Киев през есента на същата година. След това тимът се оформи в познатия състав, а тя и Казанова продължиха да бъдат резерви. Любомира влезе в отбора след случилото се с Цветелина Стоянова през юни 2016 година, а Снежана остана резерва.

Тя пътува с отбора на Олимпиадата в Рио през лятото и бе плътно със съотборничките си. След като целият тим прекрати кариерата си Снежана единствена продължи с новия ансамбъл. Новият треньор Весела Димитрова пое отбора, но след около два-три месеца тренировки Дечева реши да прекрати кариерата си.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Ето какво написа Снежана Дечева за края на кариерата си:

Спортът много ми взе, но страшно много ми и даде! БЛАГОДАРЯ на всички хора, които ме подкрепяха и ще продължават да го правят, БЛАГОДАРЯ на семейството ми, което винаги е зад гърба ми каквото и да става, БЛАГОДАРЯ на всички професионалисти и треньори, които ме научиха на толкова много през годините и ме изградиха освен като професионален спортист, така и като човек! БЛАГОДАРЯ и на федерацията по художествена гимнастика, която се грижеше за мен и ме наставляваше! ЕДНО ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ! Обичам ви! Всеки край е едно ново начало!