Първото контролно състезание на новия ансамбъл по художествена гимнастика ще бъде на 25 януари. Тогава момичетата на треньора Весела Димитрова ще покажат новите съчетания. Този сезон те са на 5 обръча и на 3 топки/2 въжета.

Музиката в композицията с обръчи е лирична – „Пролетен вятър”. На топки и въжета музиката е от саундтрака към филма „Шерлок Холмс” на Ханс Цимер. Съчетанията са сложни и рисковани, а първата им поява пред публика ще бъде в Гран при на Москва на 15 февруари.

Весела Димитрова каза в интервю пред БЛИЦ, че в Русия иска момичетата да изиграят съчетанията добре, без груби грешки. Силите ще бъдат насочени към европейското първенство в Будапеща в края на месец май (19-21) и световното в Песаро (Италия) през септември.

Към момента ансамбълът се състои от 9 момичета, но почти сигурно ще останат 8. Такова е желанието на треньора Весела Димитрова. 

Отборът в този момент:

Симона Дянкова (капитан), Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова, Мадлен Сергеева, , Стефани Кирякова, Камелия Стоилова, Снежана Дечева 

В индивидуалното направление също има доста промени. Катрин Тасева има нови четири композиции. Същото важи и за Петя Борисова (четири нови композиции). На Ерика Зафирова са сменени две композици, а част от съчетанията на Боряна Калейн са усложнени максимално.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ