Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се включи пряко по телефона в "Спортна треска" по БНТ, коментирайки страхотното представяне на момичетата ни на Световната купа в Ташкент.

Грациите ни спечелиха общо седем медала в Узбекистан, като ансамбълът приключи с едно златно и две сребърни отличия. Катрин Тасева взе един сребърен и два бронзови медала, а Боряна Калейн грабна бронз.

"Коментарът ми е, че сме много щастливи всички. Това беше пореден фантастичен уикенд за художествената гимнастика. Наистина сезонът тръгна ударно и Дай Боже така да го завършим. Много съм щастлива, защото всеки медал сам по себе си има огромна стойност. Първо, момичетата от ансамбъла взеха пореден златен медал в страшно силна конкуренция. При едни малко особени обстоятелства се наложи момичетата да променят елементите си във връзка с новия правилник. Но нашите лъвчета успяха да се справят и да вземат три медала", каза Раева.

"Катрин Тасева - за мен не е изненада, че взима медал, защото тя е с огромен потенциал. Надявам се това да е голям трамплин за нейното бъдеще. И голяма радост ми е Боряна Калейн, която за първи път участва на такъв форум. Тя е млада и безкрайно талантлива гимнастичка, която мисля, че ще има страхотно бъдеще", допълни президентът на БФХГ.

"Ние направихме генерална промяна в подготовката на индивидуалното. Абсолютно всички дойдоха да работят под ръководството на Бранимира Маркова на ст. "Раковски". Тя си направи много силен треньорски състав и много умело ръководи подготовката. Извикахме и специалисти, които да ни помагат по отношение на артистичността. Извикахме грузинския специалист. Направихме много сериозна организация на работа", продължи Илиана Раева.

Тя не пожела да прогнозира колко медала ще спечелят момичетата ни на Световната купа в София - "Такива прогнози няма да правим."