Боряна Калейн спечели първото място в състезанието за определянето на състава на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално, за следващия олимпийски цикъл. Най-добрите ни гимнастички Невяна Владинова и Катрин Тасева не взеха участие в него, защото според регламента, след класиранията на двете на Световното и Европейско първенство през изтеклата година, те влизат по право в отбора.

Българката федерация по художествена гимнастика представи класирането и предложението на старши треньора Ефросина Ангелова за основен и разширен състав, което трябва да бъде одобрено на първото редовно заседание на новия УС и съдийската комисия. Освен Калейн, Владинова и Тасева, предложението на Ангелова е в основния състав да попаднат още Ерика Зафирова от клуб Олимпия 74 и Петя Борисова от Олимпия.

На селекцията присъства и президентът на БФХГ Илиана Раева.

Демонстративно участие имаха и състезателките от националния отбор ансамбъл - девойки.

От днес, по изискване на старши треньора Ефросина Ангелова, състезателките от проекто-основния състав ще започнат централизирана подготовка на националната база на стадион "Раковски". Както е известно, Ангелова се оттегля в края на годината.

Основен състав: Невяна Владинова (Левски), Катрин Тасева (Левски), Боряна Калейн (Левски Триадица), Ерика Зафирова (Олимпия 74) и Петя Борисова (Олимпия)

Разширен състав: Йоана Николова (Чар ДКС), Ася Иванова (Импала), Мариета Иванова (Тракия), Марина Иванова (Тракия) и Полина Иванова (Черноморец).