СТЕФАН РАЛЧЕВ, ПРАТЕНИК НА БЛИЦ В ПЕСАРО

Ансамбълът на България започва участието си днес. В 15:30 часа стартират квалификациите за многобоя. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска ще изиграят и двете си съчетания, а довечера ще чакаме добрата новина с мечтан медал…

В зала Адриатик Арена вече е гореща българска агитка. Водят я красивата Божидара Ламбова, която бе треньор на едно от момичетата в ансамбъла – Теди Александрова. С нея е друга позната треньорка - Теодора Тенева, както и майката на Теди Александрова. Тя също е в Пезаро, за да наблюдава първото световно първенство на дъщеря си.

“Много се вълнуваме, дано имат късмет и изиграят всичко, както трябва”, коментираха Дари и Елис Александрова преди да влязат в залата. Естествено, въоръжени с български трибагреници и специално приготвени постери.

В залата са и майките на Мадлен Радуканова – Наташа, и на Ели Бинева – Мария. И те както останалите се вълнуват заради дебютното световно първенство на ансамбъла ни.а

А ето ги и нашите момичета, на които ще стискаме палци – Симона Дянкова, Ели Бинева, Теди Александрова, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс. Резерви в София останаха Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Анна Шивачева.

Да пожелаем късмет и успех на момичетата и треньорките им Весела Димитрова и Михаела Маевска.

Иначе и днес продължават огромните опашки преди началото на състезанието. Два часа и половина преди старта имаше стотици, които очакваха отварянето на входа. Странното е, че всички фенове чакат от един единствен вход, което забавя изключително много влизането в залата.