Клуб по художествена гимнастика Локомотив (София) с президент Катрин Велкова организира прекрасен празник. Зала “Локомотив” на стадиона в квартал “Надежда” се оказа тясна и не успя да побере всички желаещи да наблюдават събитието. Вторият празник “Коледна магия” се превърна в спектакъл, който дълго ще се помни. Най-вече от децата, за които вълнението бе неописуемо.

Родители признаха, че най-малките с нетърпение са очаквали първата си поява на килима и не са спали от няколко дни. Празненството започна още в 11:00 часа, когато бе ред на най-малките. Те показаха специални танци, с които зарадваха публиката. Участваха 15 клуба от България и 2 от чужбина. Най-малките участнички бяха на по 3 годинки, а пълна зала с дечица на подобна възраст бяха прекрасна гледка.

Следобед дойде ред на по-големите състезателки от различни клубове, които показаха съчетанията си. Председателят на федерацията по гимнастика Илиана Раева може да бъде спокойна, тъй като наследничките на “златните момичета” са готови.

Последва програма, която организаторите бяха подготвили за децата. Илюзионист дълго забавлява малките и им показваше запазени номера. Насядалите на килима десетки дечица с радост и вълнение гледаха и участваха във фокусите. Балерина и танци закриха програмата малко след 19:00 часа. Появи се и дядо Коледа, който награди част от участничките. Домакините се бяха постарали за всяко дете да има подарък – раничка, на която имаше специален знак на празника “Коледна магия”. Той ще бъде запазен от тук нататък за следващите празненства. “Астера” заслужават похвали, защото подадоха ръка на Катрин Велкова и Локомотив, помагайки с организацията и част от наградите за децата.

“Постарахме се да организираме празник за малките. Радват се, а това за нас означава всичко. За нас децата са най-важни, заради тях правим всичко. Благодаря на спонсорите и на всички, които ми помогнаха. Всичко, което видяхте в залата, стана след доста старание. Доволни сме, че толкова много хора дойдоха да видят празника. Тази година бе много по-мащабен от миналата. Надявам се с всяка следваща година събитието да се развива”, каза Катрин Велкова пред БЛИЦ.
СТЕФАН РАЛЧЕВ

П.С – Децата са най-голямото богатство. Благодарим ти, Кате. Колкото повече подобни мероприятия, толкова повече радостни дечица.