Топла и красива южна Испания посрещна две от най-красивите ни състезателки по художествена гимнастика. Невяна Владинова и Катрин Тасева от четвъртък са в Марбея за турнира от сериите Гран при. Двете момичета заминаха за турнира заедно с главния мендижър на националния ни отбор индивидуално Бранимира Маркова (история за една специална снимка), която е и личен техен треньор.

Очакванията са за добро представяне преди сериите от Световните купи през следващата седмица. От началото на сезона Неви показа, че вече навлиза в познатия си ритъм. Чаровната плевенчанка спечели „Жулиета Шишманова” преди няколко дни в драматична и равностойна битка. А Катрин Тасева е просто смайваща с изявите си. Тя вече грабна един златен медал от Гран при в Киев, когато подлуди света с изпълнението си на топка по музика от песента „Красотата” на Белослава.

Двете българки имат днес подиум тренировка от 17:20 часа, а в събота и неделя е състезанието в Марбея. Градът, който е част от провинция Андалусия, винаги е привлекателен за туристи заради топлото време, средиземноморски плажове и красиви гледки. Не случайно испанският курорт е място за почивка на стотици известни личности от спорта, шоубизнеса и политиката.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

График на българското участие в следващите два месеца:

Гран При Марбея (31 март-2 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева

Международен турнир в Букурещ (31 март-2 април) - Боряна Калейн, Йоана Николова (жени), Елизабет Йовчева, Вая Драганова (девойки), ансамбъл девойки

Световна купа в Песаро (7-9 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбли девойки и жени

Световна купа в Ташкент (21-23 април) - Катрин Тасева, Боряна Калейн, ансамбъл жени

Световна купа в Баку (28-30 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбъл жени

Световна купа в София (5-7 май) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбли жени и девойки

Европейско първенство в Будапеща (19-21 май) - Бранимира Маркова ще избере две гимнастички