Дни след уникалния бенефис на ансамбъла по художествена гимнастика страстите се нажежиха. Този път породени от случилото се на общото събрание на федерацията. 43 клуба от 43 възможни преизбраха Илиана Раева, а Нешка Робева остана извън Управителния съвет. Това явно подразни бившата треньорка, която предприе настъпателна атака срещу настоящата шефка.

"Значи художествената гимнастика започва от Илиана Раева. Добре, така да бъде. Дай Боже обаче, да не приключи с нея. Някои хора в управата на федерацията все още не могат да преглътнат моята сянка. Оттеглям се, но когато поискат, ще помагам. Ако г-жа Раева иска да налага своя кичозен вкус, то никой не може да противоречи. Бих казала, че в събота имаше овче събрание", каза Робева пред "7 дни спорт".

"Всички неща са ясни. Винаги съм била сама в Управителния съвет. Не съм засегната от това, че не ме избраха. Овчедушието е овладяло всичко. Неслучайно една моя колежка направи интересно сравнение как това не е Общо събрание на гимнастиката, а овче събрание. В Илиана Раева са хлябът и ножът. Да са живи и здрави хората, които я подкрепят. Това показва манталитета на хората, които гласуваха срещу мен. Нямам никакво намерение да отварям война", каза Робева пред друг столичен всекидневник.

"Не може часове преди олимпийските игри Раева да мачка треньорката и да казва как не харесва музиката и композициите, а след това, когато Невяна Владинова направи класиране, да се тупа по гърдите и да хвали всичко. Докато нашата гимнастичка беше на централизирана подготовка с националния отбор, отиде на 25-о място в класирането. Затова я прибрахме на "Герена". Раева изрича откровени лъжи. Ако не спре с този натиск върху състезатели и треньори, ще кажа много неща. Никой не знае колко деца бяха смазани и изхвърлени. Моето желание винаги е било всяко момиче и треньор да имат възможност за изява. Да покажат какво могат на състезание. Това е правилният начин, а не тя (бел. авт. - Илиана Раева) да решава кой да бъде в националния отбор", допълни Нешка.