Генералният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика за жени индивидуално Бранимира Маркова разкри, че Невяна Владинова и Катрин Тасева ще получат едноседмична почивка след световното първенство в Пезаро и след това започват лагер в Белмекен.

„Добре се чувстваме. Много сме щастливи от спечеления медал на Невяна, който е първият ни на световно първенство в индивидуалното състезание от много години. Въпреки че в многобоя се очакваме малко повече, смятам, че се представихме добре. Имахме възможност за медал. За момента най-силната конкуренция за Русия, Беларус и Израел, а към тях вече се присъединява и Япония. Това ни беше първото световно първенство в този състезателен цикъл. Момичетата сега отиват на едноседмична почивка в Поморие и после започваме лагер на Белмекен за три седмици. Това ще бъде началото на подготовката ни за новия сезон“, коментира Маркова пред „Нова Телевизия“.

Както е известно, Невяна Владинова взе бронзов медал на топка и беше близо до отличие на бухалки, а в многобоя завърши на седмо място. Катрин Тасева остана 10-а в многобоя