Илиана Раева прекара най-работния си рожден ден в качеството си на председател на федерацията по художествена гимнастика. Тя е в Япония заедно с Мария Петрова. Двете преговарят със спонсори и компании относно бъдещето на националните ни отбори. Вече стана ясно, че в следващите години – до Олимпиадата в Токио 2020 година, град Мураяма ще приеме всяка година нашите състезателки по художествена гимнастика на тренировъчни лагери. Домакините обезпечават напълно въпросните лагери.

Един от най- мощните холдинги в Япония - Мейджи Холдингс, посрещна Илиана Раева и Мария Петрова в Токио в своята внушителна сграда. Мейджи Холдингс е най-големият производител на кисело мляко в Япония, известен и с... българското кисело мляко. Той е абсолютният шампион в тази област и без конкуренция. Компанията произвежда и сладкарски изделия, а и е на челно място във фармацефтичната промишленост. Мейджи Холдингс е част от спонсорите, който ще подпомага четиригодишните лагери на националните отбори в префектура Мураяма.

Илиана Раева проведе дълъг разговор със собственика и ръководството на компанията и запозна присъстващите не само с успехите на "златните момичета" и славната история на българската художествена гимнастика, но и с най-значимите притежания на България.

Собственикът на холдинга разказа историята на фирмата и запозна гостенките си с производството и печалбите, които възлизат на 10 милиарда долара годишно!

Другата компания, която беше любезен домакин на нашите уважавани дами, беше Vitec Holdings, чиято печалба е 1,03 млрд. долара на година. Те произвеждат електронни компоненти за машини (сензори, екрани с течни кристали, фотоволтаични панели).

Фирма Senon беше третата спирка за "златните ни момичета" днес в натоварената им програма. Тя е производител на различни спортни стоки и уреди, включително и най-големият производител за килими за художествена гимнастика в Япония. Годишните им приходи възлизат на 899 милиона долара.

И трите компании ще подпомагат престоя на нашите национални отбори по време на лагерите им в Мураяма. След подготвената презентация от Илиана Раева собствениците на фирмите останаха очаровани от работата и постиженията на българската художествена гимнастика.