В началото на новия четиригодишен олимпийски период започват грандиозните промени във федерацията по художествена гимнастика. Ако досега организацията и успехите бяха налице, от тук нататък нещата ще търпят още подобрения. За първи път състезателките ще използват услугите на професионални учители по танци. Част от националния отбор индивидуално и ансамбли са Елица Павликенова и Маргарита Будинова.

Двете работиха заедно със “златните момичета” около бенефиса. Прекрасните им идеи и работа бяха забелязани от председателя на федерацията Илиана Раева, която веднага ги привлече, за да помагат и на настоящите състезателки. От този сезон една от оценките, които съдиите ще вдигат, е и за артистичност. Така че наличието на Елица, която ще бъде помощник треньор хореограф, и Маргарита ще бъде само от полза на всички. Едната от тях заминава за Варна, където на лагер са момичетата от индивидуалното направление. Освен съчетанията, състезателките разчитат на визията си – прически, грим, трика и т.н.

Когато става въпрос за прически, на момичетата ще помага и Неви Митева. Тя вече доказа името си в бранша, като неведнъж получи високи оценки за работата си. Салонът с нейното име е добре познат и отличаващ се с професионализъм и класа. Тя ще превърне българските гимнастички в още по-красиви и изящни.

В неделя Аделина Цанева ще изнесе лекция също на тема грим на базата на “Раковски”. На този етап от урока ще се възползват само двата ансамбъла – жени и девойки, а по-късно и индивидуалното направление, когато момичетата се завърнат от Варна.

“Всички момичета са много ентусиазирани. Искат да подобрят способностите си за гримиране и правене на прически. Искат да имат собствен стил, с който да се отличават. Естествено, няма как да бъдат много различни по време на състезания, но не искаме да бъдат като всички останали”, коментираха от федерацията.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ