Председателят на федерацията по художествена гимнастика коментира подготовката на националния отбор индивидуално и ансамбъла. Индивидуалистките показаха за първи път новите съчетания пред съдии във вторник на базата на „Раковски”. Сред съдиите бе и златното момиче Християна Тодорова.

„Изключително съм доволна от работата както на индивидуалното, така и на ансамбъла. За първи път момичетата от индивидуалното направление показаха съчетанията пред съдии. Наистина съм с отлична оценка. Изключителни са. А как работи Бранимира Маркова?! Блестяща е. Заедно с помощничката си Силвия Стойнева ръководи по страхотен начин целия екип от треньорите на момичетата – Бела Каратанчева, Николай Боев и Марияна Памукова. Бранимира е създала неповторима творческа атмосфера, работи с изключителен авторитет. Максимално е разгърнала е потенциала си, прави уникални неща. Останалите треньори предлагат нови и все по-трудни елементи за съчетанията”, каза Илиана Раева.

„След изиграване на съчетанията направихме анализ. Повиках и момичетата, за да чуят мненията и оценките на всички. Сигурна съм, че ще продължим да работим още по-добре, за да постигнем резултати. Състезателките работят с изключително настроение, готови са да дадат максимума от себе си”, допълни председателят на федерацията.

„Ансамбълът също работи прекрасно. Не може да си представите колко са напреднали. А днес е само 11 януари. Те трябва да гонят върхова форма през април-май. Треньорът Весела Димитрова е изключително взискателна. Тя има изключителна фантазия за модерни и трудни съчетания”, заяви още Илиана Раева.

На въпрос, как се справя Християна Тодорова като съдия, шефката отговори: „Прекрасно. Нали не сте се съмнявали в дисциплината и амбицията на Християна?! Тя е с една от най-високите оценки.”
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ

Състав на националния отбор индивидуално:

Невяна Владинова (капитан) – треньор Бранимира Маркова

Катрин Тасева – треньор Бранимира Маркова

Ерика Зафирова – треньор Бела Каратанчева

Боряна Калейн – треньор Марияна Памукова

Петя Борисова – треньор Николай Боев

Треньорски екип

Бранимира Маркова – главен мениджър

Силвия Стойнева – помощник

Гоча Будагашвили - хореограф