Световната купа по художествена гимнастика ще се проведе в София от 5-ти до 7 май. Федерацията вече обяви подробната програма на състезанията за трите дни. Организаторите обещават страхотно шоу и много подаръци – 90, разпределени в трите състезателни дни.

Пред родна публика за първи път ще играе новият ансамбъл – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Теди Александрова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Камелия Стоилова и Мадлен Сергеева. В София ще ни представят и двете звезди в индивидуалната надпревара Невяна Владинова и Катрин Тасева. Освен тях на Световната купа ще участва и ансамбъл девойки.

Билети вече се продават в мрежата на Ивентим (повече информация ТУК). А София е домакин на Световна купа от най-високо ниво за седма поредна година. Феновете отново ще имат възможност за среща с любимите си състезателки. В последните години „златните момичета” направиха фурор и стотици се редяха на дълги опашки за снимки и автографи. Огромен интерес имаше и към Невяна Владинова, както и към останалите момичета. За първи път тази година пред привържениците ще бъдат новите момичета на треньора Весела Димитрова.

С турнира в София се слага край на серията от Световни купи. След това, след кратка пауза, е европейското първенство, което е от 19-ти до 21 май в Песаро (Италия).

График на българското участие в следващите два месеца:

Гран При Марбея (31 март-2 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева

Международен турнир в Букурещ (31 март-2 април) - Боряна Калейн, Йоана Николова (жени), Елизабет Йовчева, Вая Драганова (девойки), ансамбъл девойки

Световна купа в Песаро (7-9 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбли девойки и жени

Световна купа в Ташкент (21-23 април) - Катрин Тасева, Боряна Калейн, ансамбъл жени

Световна купа в Баку (28-30 април) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбъл жени

Световна купа в София (5-7 май) - Невяна Владинова, Катрин Тасева, ансамбли жени и девойки

Европейско първенство в Будапеща (19-21 май) - Бранимира Маркова ще избере две гимнастички

Така беше през 2016 година