Невяна Владинова е новият капитан на националния отбор индивидуално по художествена гимнастика. Тя е най-опитната състезателка и заслужено е част от световния елит. Родената през 1994 година в Плевен гимнастичка вече спечели първия си медал от Световна купа – бронзов тази година в София на лента. След това хвърли бомбата, като успя да се класира за финала на Олимпиадата. Неви намери място в Топ 10 в света и завърши на седмо място. Със сигурност очакванията към нея през новия сезон ще бъдат още по-големи.

В отбора е Катрин Тасева. За нея специалистите казват, че е нешлифован диамант, който съвсем скоро ще заблести. Кати е с изключително екзотична визия и взривява публиката.

Ето ги следващите звезди в отбора. Запомнете името Боряна Калейн. Момичето, което може да изригне и още този сезон да взриви световната гимнастика. Стига да получи шанс и да остане със здрава психика. Естествено, има още върху какво да работи, но представянето й е зашеметяващо. Петте златни медала на турнира в Загреб са най-малкото за Калейн. Преди това игра феноменално на турнира на „Академик” и на „Диляна” в Пазарджик. И естествено, взе златните медали...

Ерика Зафирова от този сезон ще се готви при Бела Каратанчева. Ерика обаче дължи всичко на треньорката си Петя Монева, която я изгради като състезател. Със сигурност доброто й представяне в последните сезони ще продължи и през новата година.

Петя Борисова влиза в националния отбор с изключителна красота и заявка за силни резултати. Тя остана пета на турнира съпътстващ Световната купа в София тази година. Треньор й е единственият мъж – Николай Боев. Тандемът работи безупречно. Мечтата й е един ден да се нареди до „златните момичета”.

Този отбор от пет изключителни гимнастички е предпоставка за сигурен успех съвсем скоро. Амбицията на Бранимира Маркова е две квоти за Олимпиадата в Токио 2020 година. А преди това атака на медалите на домашното световно първенство през 2018-та в София.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Състав на националния отбор индивидуално:

Невяна Владинова (капитан) – треньор Бранимира Маркова

Катрин Тасева – треньор Бранимира Маркова

Ерика Зафирова – треньор Бела Каратанчева

Боряна Калейн – треньор Марияна Памукова

Петя Борисова – треньор Николай Боев

Треньорски екип

Бранимира Маркова – главен мениджър

Силвия Стойнева – помощник

Гоча Будагашвили - хореограф

Ерика Зафирова, Катрин Тасева и Невяна Владинова

Петя Борисова

Боряна Калейн