Българската федерация по художествена гимнастика официално потвърди разкритията на БЛИЦ СПОРТ, че Ина Ананиева вече няма да бъде треньор на националния ансамбъл, а Бранимира Маркова е новият главен мениджър на индивидуалното направление в художествената гимнастика, заменяйки Ефросина Ангелова. Освен това беше съобщено, че Мария Петрова е утвърдена за заместник на Илиана Раева в БФХГ.

Публикуваме официалното комюнике от БФХГ:

Днес 16.12.2016 г. се проведе първото редовно заседание на новия Управителен съвет на БФХГ.

На това свое заседание Управителният съвет на БФХГ единодушно с аплодисменти определи за Главен Мениджър на национален отбор индивидуално жени Бранимира Маркова. Тя посочи за свой помощник Силвия Стойнева, а в екипа й влизат личните треньори на основен състав индивидуално жени: Белла Маркова, Марияна Памукова, Николай Боев.

УС одобри предложената от Бранимира Маркова четиригодишна концепция за работата на националния отбор през олимпийски цикъл 2017-2020 г.

Бранимира Маркова е бивш национален състезател световен отборен шампион от СП в Аликанте 1995 г. Участник на Олимпийски игри два пъти като треньор в Сидней 2000 г. и Рио де Жанейро 2016 г. От шест години личен треньор на най-добрата българска индивидуална гимнастичка Невяна Владинова.

Ина Ананиева, член на УС обяви, че по здравословни причини и препоръка на лекарите, както и по лични причини се оттегля от поста главен треньор на ансамбъл жени. По нейно предложение УС гласува единодушно за главен треньор досегашния й помощник Весела Димитрова с помощник треньор Михаела Маевска.

Ананиева ексклузивно пред БЛИЦ СПОРТ - ТУК!

Весела Димитрова ще продължи да работи съгласно одобрената концепция предложена от Ина Ананиева и съобразена с плана за работа на национален отбор ансамбъл жени за олимпийски цикъл 2017-2020 г.

На заседанието на УС с пълно единодушие беше утвърдена за заместник председател на БФХГ г-жа Мария Петрова. Илиана Раева представи своя екип в администрацията и новия Генерален секретар на БФХГ в лицето на Росина Атанасова. Досегашен генерален секретар на БФХГ беше г-жа Деспа Кателиева, която сега ще заема поста отговорник на националните отбори.

Илиана Раева заедно с Ина Ананиева съобщиха новината на национален отбор ансамбъл жени и представиха новия главен треньор Весела Димитрова.

Утре президентът на БФХГ Илиана Раева ще представи на национален отбор индивидуално жени и личните им треньори, Главния мениджър на отбора Бранимира Маркова и помощника й Силвия Стойнева.

БФХГ