Християна Тодорова преследва ново международно признание. Този път извън гимнастическия килим, на който достигна до върха. Родената на 28 ноември 1994 година грация стана европейска, абсолютна световна шампионка, както и олимпийска медалистка. Сега тя е кандидат на българската федерация по художествена гимнастика за комисията на атлетите към ФИГ.

Комисията е с мандат 4 години, изборът се провежда по време на първото световно първенство след олимпийската година. В случая събитието ще бъде по време на задаващото се световно първенство в Песаро (30 август-3 септември).

Членовете на комисията заседават заедно с техническите комитети и представляват спортистите на всички големи първенства. В комисията има по един представител от всички гимнастически спортове. За първи път за член на комисията се кандидатира гимнастичка от ансамбъл.

Хриси вече е международен съдия, след като малко след края на състезателната си кариера се насочи към това поприще. И се справя прекрасно. Изборът в Песаро ще бъде доста оспорван, като всички водещи страни ще кандидатират сериозни имена за комисията.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ