Биографичната книга за „златните момичета” по художествена гимнастика вече е на пазара. Издателство „Сиела” направи възможно „ЗЛАТНИТЕ 8” да бъде на ваше разположение. Авторът Стефан Ралчев разказва историята на любимия отбор на България от първия до последния ден (1 октомври 2009 – 17 ноември 2016 година). Кога и как започна всичко, как спечелиха 81 медала и стигнаха до световния връх. Всичко това в „ЗЛАТНИТЕ 8”.

Ще прочетете любопитни истории, много неразкрити факти до момента, както и много лични преживявания и откровения на осемте момичета - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Любомира Казанова. И от техните треньори - Илиана Раева и Ина Ананиева.

Авторът създава необикновена книга, която разкрива всяка една от състезателките без грим и завеси, зад които да се скрие. Разочарованията, победите и споделените мигове оживяват на страниците на тази модерна приказка, в която трудът и усилията се възнаграждават.

В изданието са поместени интервюта със "златните момичета", техните треньори, както и текстове на български и световни легенди - Христо Стоичков, Йордан Йовчев, Наско Сираков, Стефка Костадинова и други.

Книгата ще бъде представена на 25 април (вторник) от 18:30 часа в хотел „Маринела”, зала „Силует”, ет. 19 (бул. „Джеймс Баучер” 100).

Издателство „Сиела” кани всички фенове и приятели на художествената гимнастика на грандиозното събитие, на което ще можете да се срещнете на живо с любимите "златни момичета", които се събират публично за първи път от бенефиса си насам. Ще имате и възможността да вземете автограф, да се снимате или да поговорите със "Златните 8", които донесоха десетки медали и радост на България.

А така завършва предговорът на книгата, написан от Християна Тодорова

"Когато един ден тези страници овехтеят и за следващите поколения бъдем вече далечно минало, не забравяйте, че ние бяхме и ще останем любимките на България. Разкажете на вашите деца и внуци за онези смели осем момичета, които никога не се предадоха…"