Любимите златни момичета от най-успешния български отбор отново ще зарадват почитателите си. Два дни след премиерата на книгата "Златните 8" доскорошните състезателки ще участват в Световната купа по художествена гимнастика (5-7 май) в зала "Арена Армеец". "Нашите златни момичета ще наградят новия отбор, надяваме се“, каза председателят на родната федерация Илиана Раева на пресконференция, която даде днес в Пресклуб България.

За феновете, които ще се насладят на най-силните ансамбли и индивидуални състезателки, са подготвени страшно много изненади. През всички дни ще бъдат раздавани награди от томбола, която ще се разиграе в залата. 

На 5 май, когато е официалното откриване на Световната купа, ще бъде почетена Мария Гигова, която само преди няколко дни навърши 70 години. Федерацията готви специални изненади за най-великата състезателка не само на България, а и една от най-великите на света.

В неделя (7 май) със специално събитие ще бъде уважена Ина Ананиева, която прекрати треньорска дейност. Както е известно, Ина очаква момиченце и излезе в заслужена почивка.

Златната и чаровна Християна Тодорова ще бъде съдия при ансамблите-девойки в международния турнир и гост-коментатор на Националната телевизия. 

По време на турнира ще има манекени, които ще извеждат състезателките на килима. Господата ще бъдат облечени от модна къща "Маниак", която е позната с уникалните дизайнерски дрехи, които представя.

Българската асоциация на спортните журналисти пък организира анкета за най-красива състезателка, която ще получи специална корона от "Сваровски" за Кралица на Световната купа София 2017. Награждаването ще бъде в събота от 18.45 часа. "Идеята е на Катрин Тасева и останалите момичета от индивидуалното направление", уточни Илиана Раева. И се върна няколко години назад, когато тя самата е печелила короната на Европейското първенство в Амстердам през 1980 година.

Билетите за петък и събота са с цени 5, 10 и 15 лева, а за неделя - 10, 15 и 20 лева. Може да ги закупите ТУК