Защитникът на Левски Начо Монсалве даде интервю за клубната телевизия на "сините". Бранителят даде яснота за контузията си.

27-годишният испанец говори за живота в България, както и за времето, прекарано в испанския гранд Атлетико (Мадрид), където има записани минути за първия отбор. Накрая той сподели и очакванията си за дербито с ЦСКА, което е в неделя от 17:00 часа на "Васил Левски". 

- Начо, в началото на седмицата започна тренировки със своите съотборници. Какво е състоянието ти и как се чувстваш след тежката контузия?
- Да, започнах в понеделник с основната група. Подготвях се сериозно във фитнеса през първата седмица и трябваше да съм внимателен с натоварванията. Вече обаче се завърнах към тренировките и съм много щастлив да съм заедно с отбора. Сега вече мисля само за това как да се върна в игра.

- Това ли е най-тежката контузия, която си получавал досега?
- Не, преди две години имах травма в коляното. Тази обаче беше по-различна, тъй като беше в областта на ребрата. Както казах, тренирах здраво и сега гледам напред с мисъл да се завърна в игра.

- Какви са прогнозите за своето завръщане на терена?
- Зависи от резултатите, които ще покаже скенерът. Първо трябва да премина прегледи, следват срещи с доктора, както всеки ден и предстои да разберем.

- Сега нека поговорим за по-приятни неща. Свикна ли вече с живота в България?
- Щастлив съм. Радвам се, че играя за един от най-големите клубове в България. Горд съм, че имам възможността да защитавам цветовете на тази фланелка. Ние просто трябва да изкачим Левски там, където заслужава да бъде – в първата тройка. Трябва да направим всичко възможно да подобрим нещата.

- А какво мислиш за футбола тук?
- Мисля, че тук се разчита много на физическите единоборства за разлика от Испания и Нидерландия, където съм играл. Но както казах, аз съм част от един голям клуб и трябва да го върнем там, където му е мястото.

- Спомена Испания. Ти започваш футболната си кариера в Атлетико Мадрид. Какво си спомняш от тези времена и кои са най-важните уроци,  които „червено-бялата“ академия ти даде?
- Да, играх там 11 години и научих наистина много. Тренирал съм и имам минути за първия отбор. Мисля, че там изградих основите на своята кариера. Имах много добри треньори и страхотни съотборници. Бях редом до много големи играчи и се стараех да уча от тях всеки ден.

- След това имаш период в Нидерландия. Как ти се стори футболът там?
- Определено е различен. В Испания се залага много повече на техниката и тактиката, в Нидерландия играеш на големи пространства и трябва да се учиш да се защитаваш в рамките на тези големи пространства. Много по-различно е от Испания, но това беше едно различно преживяване за мен, което ме научи на много неща.

- Какво знаеше за Левски преди да дойдеш и какво те впечатли, когато дойде в тима?
- Знаех, че Левски е голям клуб с най-много привърженици в България. Че има велика история. Преди да дойда тук, хората ми разказваха, че това е като Реал Мадрид в България.

- В неделя предстои мач срещу ЦСКА. Какви са твоите очаквания?
- Трябва да спечелим. Длъжни сме да печелим всеки мач в този клуб. Загубихме две поредни срещи, но винаги трябва да гледаме напред и да мислим само за победа в следващите двубои. Този мач е по-различен, предстоят ни 90 минути и трябва да сме готови за тях.

- Предстои да празнуваш своя 27-ми рожден на 27 април. Ако те попитаме сега, какво би било твоето желание за рождения ти ден?
- Със сигурност победа над ЦСКА и завръщане на терена.   

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

 

Начо Монсалве: Горд съм да играя в "Левски"

„... Радвам се, че играя за един от големите клубове в България. Горд съм, че имам възможността да защитавам цветовете на тази фланелка. Ние просто трябва да изкачим „Левски“ там, където заслужава да бъде. Просто трябва да направим всичко възможно да подобрим нещата“. Вижте цялото интервю на Начо Монсалве пред ЛЕВСКИ ТВ в клубното приложение!

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Петък, 23 април 2021 г.