Селекционерът на националния отбор Пламен Марков даде интервю след контролата на националите срещу Босна и Херцеговина, спечелена с 2:1.

- Г-н Марков, това ли бе най-подходящият съперник за контрола преди мача с Черна гора?
- Да, категорично. Смятам, че Босна бе подходящия съперник за контролна среща. Те имат същия стил на игра като черногорците, условията тук са същите каквито предполагам ще бъдат и в Черна гора в началото на септември.

- Доволен ли сте от играта на отбора в тази проверка?
- Създадохме хубави ситуации, но те не бяха много. Нямам забележки към престоя ни в Босна, освен към играта на тима. Допуснахме и доста слабости, които можеха да доведат до негативен резултат.

- Ако бяхме загубил,и това щеше ли да повлияе отрицателно на отбора?
- Разбира се. Ако бяхме загубили, това щеше да рефлектира върху отбора за предстоящия мач с Черна гора. Поради това аз съм доволен от резултата. Едно е влезеш в квалификациите с успех в последната контрола, а друго, ако си завършил наравно. Да не говорим при загуба.

- Защо сменихте Александър Тунчев?
- Замених Тунчев, тъй като получи спазъм в бедрото. Предпочетохме да не рискуваме с него и да го запазим здрав за квалификационните мачове. Мисля, че няма нищо сериозно в неговата травма.

-Димитър Бербатов отбеляза и двата гола. Как ще коментирате играта на лидерите в състава?
- Винаги съм искал да имам повече лидери в тима, а не да разчитаме единствено на Бербатов. Лидерите се изграждат обаче на терена, а не се определят от треньора.

- С какво настроение очаквате квалификациите?
- Оптимист съм за предстоящите мачове, но трябва да избегнем някой от грешките, които направихме. До началото на световните квалификации няма време и е желателно да побързаме.
 
- Как се развиха преговорите за премиите, които националите ще получат при класиране на световното първенство след две години?
- По този въпрос трябва да се обърнете към ръководството на БФС и по-специално към президента Борислав Михайлов. Знаете,  че аз мога да разговарям с вас единствено по спортно-технически теми.