ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ивайло Петев кара втория си период в Лудогорец. 47-годишният специалист, родом от Ловеч, седна на горещия стол на освободения Анте Шимунджа през март. Петев обясни в интервю за БЛИЦ TV как е успял да върне шампионския манталитет на "орлите", които изведе до дванадесетата в историята на клуба титла на България.

Припомняме, че Петев положи основите на Лудогорец. Той пое отбора през 2010 г., когато тимът бе в "Б" група и веднага го вкара в "А", спечелвайки златен требъл - титла, Купа и Суперкупа на България още в първия си сезон в елита през 2012 г. Година по-късно Петев спечели титлата с "орлите" за втори пореден път. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Успешната му кариера премина през кипърския АЕЛ (Лимасол), националния отбор на България, Динамо (Загреб), Омония, Ал Кадисия, Ягелония и национания отбор на Босна и Херцеговина, с който постигна отлични резултати в Лигата на нациите.

Петев откровено говори по много теми пред камерата на БЛИЦ TV:

"Не беше лесно. Лудогорец беше в труден момент, но с помощта на всички в клуба съумяхме да стабилизираме отбора и да спечелим шампионската титла. Може би това е най-трудната титла за Лудогорец, но може би и най-сладката. 

"Когато се сменя треньор, явно има някакъв проблем. Най-големият плюс е, че съм попадал в такива ситуации четири-пет пъти до момента. С помощта на всеки в клуба и най-вече играчите, защото те са действащите лица, съумяхме да спечелим Купата на България и шампионската титла. Играчите не един път съм ги похвалил. Да, беше изключително трудно, в някои мачове не бяхме чак толкова убедителни, но резултатите бяха най-важни. 

За селекцията в Лудогорец и продажбата на голмайстора Игор Тиаго (2:20 минута)

"Футболът в Косово се развива последните 10 години, Балкани не е за подценяване. Миналата година играха в групите на Лигата на конференциите. Важно е ние какво ще направим и по какъв начин ще играем. Задължително е да преодолеем Балкани. Сигурно няма да е лесно, наясно сме с това. Най-важното е да се подготвим. Когато сме готови, можем да победим всеки отбор". (3:50 минута

На кой български футболист Петев ще даде шанс за изява? "Има потенциал и трябва да го развива" (5:20 минута)

Разделя ли се Кирил Десподов с Лудогорец? (6:10 минута) 

"Футболът е алогична игра. Всяка грешка се наказва. Сърбите имат доста качество. В една наша грешка допуснахме изравняването. Българският национален отбор игра доста стабилно и напълно заслужаваше да победи" (6:35 минута)

Какво каза за политиката на селекционера Младен Кръстаич да дава шанс на млади футболисти? (7:10 минута)

"Само добри спомени имам навсякъде, нямам лоши спомени. Във всеки клуб или национален отбор, се стремя да давам максимума от себе си. В един момент резултатите не са чак толкова задоволителни, в друг момент имаш добри резултати, което е напълно нормално, но най-важното е да съумееш да дадеш максимума, който имаш като потенциал, да го пренесеш на играчите. Във футбола всичко може да се случи, но когато си честен към футболистите и знаеш какво правиш, резултатите не закъсняват" (7:34 минута)

"Сигурно така е трябвало да стане", каза Петев за раздялата с Босна и Херцеговина. "Преди да отида, две години нямаха победа. Оставих едни изключителни момчета, изключително големи футболисти и един много добър и балансиран отбор. Свърших си работата по най-добрия начин. Футболният им съюз реши да не ми удължава договора. Но затваряш една врата и отваряш друга" (8:40 минута)

"Постоянно се чувам с Един Джеко" (9:20 минута)

Подкрепят ли съдиите Лудогорец? (9:44 минута)

"Доста съм скучен. За семейството не остава време, но за да прогресираш в това, което най-много обичаш и да направиш кариера, едното нещо изостава за сметка на другото. Аз съм избрал едното, имам подкрепата от семейството ми. Те се радват и тъгуват с мен в зависимост от резултатите" (10:20 минута)

"Почивка, море - нямам време за такива неща" (11:13 минута)

 

"Бях сигурен, че отново ще работя в Лудогорец, най-логично е. Имам колеги, които са се връщали в един клуб по четири-пет пъти. Благодарих на собствениците Кирил и Георги Домусчиеви за доверието, което ми дадоха. Най-важното беше да се изкара отбора от ситуацията, в която беше попаднал. Първата крачка я направихме, сега и втората, която ще е още по-трудна. Човек, когато има цели и вярва в това, което прави, и работи в тази насока, рано или късно това ще се случи. Целта се преследва докрай с всички сили" (11:37 минута)

"Футболистите бяха доста рухнали психически... Когато има лош момент - следва смяна на треньора. Когато всичко върви, няма смяна на треньора. Е, има и тогава, но поради някакви други причини какво в моя бивш клуб" (13:00 минута)

"Не е важно колко титли и трофеи имам. Научен съм на едно нещо - не се живее с това, което си направил преди, днес е нов ден, утре друг и трябва да се концетрираме в днешния и утрешния. Не съм такъв човек, че да броя. Да, остава във визитката и статистиката, но дотам" (14:15 минута)

"Това го казвам публично за първи път..." (14:45 минута)

За стажовете при световноизвестни специалисти, сред които Дейвид Мойс (15:35 минута)

"Нe се карам много на футболистите. Социалните мрежи не мога да им ги забраня, не им навлизам в личното пространство. Говорим доста с тях, важно е да разбират къде са сгрешили и да им го кажа по начин, че утре да не сбъркат" (16:50 минута)

За детството и как се е запалил по футбола (17:20 минута) 

"Наистина съм доста скучен извън футбола. В свободното си време, когато имам такова, гледам мачове. Това е най-голямата ми почивка" (18:25 минута)

Какво каза за скандала с него преди години на "Герена"? (20:30 минута) 

"Новото първенство ще е още по-интересно, ще се намесят и други отбори" (20:40 минута)

"Всеки е правил лудории като по-млад..." (21:03 минута)

"Свива ми се сърцето, като ги гледам. Страх ме е от това нещо" (21:16 минута)

"Карам доста бързо. За скорости не желая да казвам, за да не си направя проблем с някой полицай. Обичам да карам спортно, бързо. Адреналинът го има, без това нещо не може да се успява" (21:37 минута) 

"Не съм стигнал до топ ниво, има още много, стремя се да се подобрявам всеки ден" (23 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ