Бразилският плеймейкър на Милан Роналдиньо де Асис вкара два гола за победата на националния си тим над Нова Зеландия с 5:0 на олимпиадата в Пекин. Халфът  не бе вкарвал гол от много време, тъй като се възстановяваше от контузия, но сподели, че вече е готов да върне старата си форма. Роналдиньо заяви, че е оставил всичко лошо зад гърба си и мисли само за титлата на Игрите в Пекин.

- Как се чувствате в Олимпийския тим на Бразилия?
- Работим много сериозно и целта ни е да вземем златото. Знаете, че това е единственото отличие, което не сме взимали. За мен няма разлика в олимпийския тим - треньор е Дунга, а и съм играл с повечето момчета.

- На Олимпиадата ви забраниха да играете с фланелки с петте звезди, символ на световните ви титли?
- Такива са изискванията и ние ще се съобразим. Ние си оставаме петкратни световни титли, независимо с какви фланелки играем.

- Видяхме те отново да се усмихваш?
- Да, както вече казах, много неща се промениха за мен. Имах лоши моменти, които са на път да забравя.

- Вкара два гола в срещата с Нова Зеландия?
- Да, имах нужда от тези попадения. Не бях вкарвал гол от много време и това беше важно за мен. Вторият бе от дузпа, когато се наложи да се концентрирам максимално. Мнозина си  мислят, че дузпата  е лесен начин да отбележиш,  но всъщност е точно обратното.

- Ще бъдете ли разочаровани, ако не вземете златото? Аржентина също играе добре.
- Естествено, ние сме тук единствено за златните медали. В първата среща с Белгия ни беше трудно, но сега всичко е ОК. Ще  направим всичко, за да триумфираме на върха.

- Какво очакваш от престоя си в Милан?
- От клуба обещаха да ми създадат добри условия за подготовка. Разполагаме с много желание и сме мотивирани за нови успехи.