ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нападателят на Славия Роберто Райчев е един от най-големите таланти в българския футбол в момента. 17-годишният талант вече записа участия за мъжкия отбор на "белите", дори вкара и гол в Efbet Лига. 

Юношата на Славия бележи попадения и в контролите, а въпреки крехката си възраст, стана част и от младежкия национален отбор до 21 г.

Райчев е син на бившия футболист на Славия, Maрек и Терек (Грозни) Илия Илиев. 

Талантът даде интервю пред БЛИЦ TV, в което разкри, че е желан от грандовете ЦСКА, Левски и Лудогорец, но обеща на феновете на най-стария столичен клуб тепърва да ги радва с головете си.

"Готвя се, целта ми е да се наложа в Славия, да бъда титуляр, да помагам на отбора. Също и в младежкия национален отбор искам да се наложа, да вкарвам голове и да се класираме на европейско първенство", коментира Роберто.

Ето какво още каза пред камерата на БЛИЦ TV: 

- В кръвта ти е да вкарваш голове, колко си отбелязал при юношите на Славия и какви трофеи спечели?
- Не си водя сметка, със сигурност са над 100 гола. Спечелих два пъти Купата на България с U16 и с U18. Класирахме се в младежката Шампионска лига с треньора Иван Иванов, играхме с Панатинайкос.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

- Баща ти игра в Славия преди години - Илия Илиев, с прякор Дупнишкия Фиго. Покрай него ли се запали по футбола? 
- Да, покрай него се запалих. Ритахме на улицата с приятели. Футболът ми е в кръвта покрай баща ми.

Герой на България е син на... Фиго СНИМКИ

- Той ли те запали по Славия? Не искаше ли да бъдеш в друга школа - в Левски или ЦСКА, например?
- Той ме насочи към Славия. Каза ми, че там дават шанс на младите, което с течение на времето се доказа, че наистина е така.

- Критикува ли те?
- Винаги. Каквото и да направя, той винаги е недоволен. Иска повече и повече от мен. Винаги иска максимума. Това ме мотивира повече. Семейството ми е моята мотивация. Имам по-голяма сестра. 

- Идват ли на мачовете ти?
- Тате не пропуска мой мач, но другите от семейството не намират време и не идват. 

- Преди няколко месеца дебютира в Efbet Лига - при гостуването на Лудогорец. Знаеше ли, че ще играеш в този мач или неочаквано дойде?
- Имах някакви виждания, че ще играя. Влязох за 10 минути и записах дебют срещу Лудогорец. За съжаление не успяхме да победим, паднахме. 

- Те отново спечелиха титлата. Много по-силни ли са от вас, как ги видя вътре на терена?
- Не са кой знае какво. Добър отбор са, но ние не им се оставихме, натискахме ги, имахме шансове. 

- Дебютът за мъжкия отбор на Славия сигурно ще го помниш винаги, а първия гол?
- Да, ще го помня. Първият ми гол беше срещу Локомотив (София) в последния кръг. Влязох като резерва и вкарах за 2:0. Не се чувствам звезда, не се вдигам. С течение на времето ще видим.

- Легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро, който ви стана треньор, строг ли е, разкажи за работата с него?
- Работата с него е супер. Чувствам се добре при него, дава ми шанс. Бакеро иска да стане нещо от нас, да ни помогне. Играя централен нападател, мога и по дясното крило.

- Имаш ли някакви страхове?
- Най-вече да не сгреша за гол. Но страхове няма. След първия съдийски сигнал забравям за всичко и играя. 

- Как успя да направиш крачката от юношеския към мъжкия футбол?
- Трудно е. Направих я с много тренировки, лишения, работа... Tреньорите Иван Иванов и Светослав Колев също много ми помогнаха. Първият ми треньор в Славия беше Кристиян Чолаков. 

- Едва на 17 години си, а получи повиквателна за младежкия национален отбор. Това ласкае ли те и задължава ли те повече?
- Да, това е много добре. На 17 г. съм и съм най-малкия в младежкия ни национален отбор до 21 г. Чувството е страхотно. Опитвам се да се доказвам и да помагам на отбора. 

- Какви цели си поставяш за новия сезон? Колко гола искаш да вкараш?
- Ще се опитам да вкарам колкото се може повече. Ако играя и имам възможност, около 10 гола бих вкарал.

- Имал ли си предложения от грандовете Левски и ЦСКА?
- Да, но засега съм избрал Славия, защото дават най-много шанс на юношите. Помагат ми за развитието. Имал съм предложения от ЦСКА, Левски и Лудогорец, от много отбори. И като по-малък, и в момента. Все още нямам договор със Славия, като стана на 18 г. очаквам първия професионален договор. Обещавам на феновете на Славия да ги радвам, да ги правя щастливи.

- На кой отбор в чужбина симпатизираш?
- Реал (Мадрид), винаги съм искал да играя там. Като малък си мечтаех да бъда в Реал, и продължавам да мечтая за там. Не съм ходил на техен мач в Испания. Гледах ги като идваха в България и играха с Лудогорец. Кристиано Роналдо и Неймар са ми идоли. 

- А от българските футболисти?
- Възхищавах се на Стоичков, на Бербатов и на тате най-вече. 

- Баща ти с какво се занимава, освен че играе за ветераните на Славия?
- Играе за ветераните и на малки врати също. Занимава се с деца, тренира ги. Горе в нас има собствен терен. Там обучава деца и иска да стане нещо от тях. Мястото, където живеем, си имаме терен. Да, зная, че му казваха Дупнишкия Фиго. 

- А на теб измислиха ли ти прякор?
- Манчо, така ми викат всички в Славия, покрай Манчини. 

- Какво искаш да постигнеш във футбола?
- Целта ми е да спечеля "Златната топка", но има време за това. Сега искам Купата на България със Славия, много трофеи да спечелим заедно.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ


Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!