Селекционерът на Ейре Джовани Трапатони нападна остро Наско Сираков по време на пресконференцията преди утрешната световна квалификация. Спецът се подразни от думите на шефа на националните отбори, че ирландците не са заплаха за нас.

"Някои треньори и специалисти се държат дипломатично, а други са арогантни типове", заяви Трап, който очаква труден мач утре срещу България на националния стадион "Васил Левски".

Италианският спец похвали Димитър Бербатов, Мартин и Стилиян Петрови, определяйки ги като прочути футболисти.

"Този мач е много важен за нас. Трудно ще е утре. За нас е изключително важно да си тръгнем с позитивен резултат", бяха първите думи на Трапатони на пресконференцията, на която присъства и Роби Кийн.

"Преди контролата с Нигерия (б.р. - завършила 1:1 преди дни) бях разтревожен, защото играчите ми бяха изморени. Сега обаче съм по-спокоен. Всички са готови и знаят колко важен е този мач с България. От изключително значение е да се концентрираме и да покажем най-доброто, на което сме способни", продължи Трапатони.

"Много добре знаем какви играчи има във вашия отбор. Футболисти като Бербатов, Петрови, знаем колко са прочути, играят в Англия. Респектирани сме от тях", каза още спецът.

"Не искам да бъда самонадеен като някои други треньори и задължително да искам победата. И равенство може да бъде добро за нас. Но в никакъв случай не играем за равенството. Утре бием и се класираме на световното в ЮАР", закани се Трапатони.

"Феновете са всеотдайни хора. За тях не важи икономическата криза. Надявам се да ги зарадваме. Те знаят, че в миналото сме падали от България. Дано сега не ги разочароваме", продължи селекционерът на Ейре.

"Преди години бях в България. Много неща са се изменили в страна ви. Играхме в Стара Загора", каза Трапатони, визирайки победата на Берое с 1:0 над Ювентус през сезон 1979/80 в турнира за КНК, когато спецът бе начело на "Старата госпожа". Италианският гранд обаче излиза краен победител от сблъсъка с общ резултат 3:1.

Селекционерът на Ейре говори и за Емил Костадинов, на когото бе треньор в Байерн (Мюнхен) през сезон 1994/95. "Костадинов беше много важен за Байерн. Голям играч. Жалко, че само след една година реши да напусне. Той беше като Роби - играе по крилото и е много бърз", припомни си Трапатони.
ВЕСЕЛИН РУСИНОВ/БЛИЦ