Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Милан спечели с 1:0 при визитата си на Ювентус в дербито от 37-ия кръг на Серия "А" и си осигури участие в Шампионска лига и през следващия сезон. Единствения гол в Торино отбеляза Оливие Жиру (40). Така за трети път за последните 50 години Милан спечели и двете си дербита с Юве в един сезон след 1990/91 и 2009/10.

Дербито започна на високо темпо и първият точен удар бе в 12-ата минута на Жуниор Месиас, но право в ръцете на Войсчех Шчесни. Юве отговори чрез топовен удар на Хуан Куадрадо, но вратарят Майк Менян изби.

След четвърт час игра Браим Диас с  чудесен пас изведе Сандро Тонали, който засече от движение и прати топката в аут. При атаката имаше и засада, която беше маркирана.

В средата на полувремето Юве натисна мощно и първо Мойс Кийн проби отлично и пусна пас успоредно на голлинията. Връхлитащият Анхел Ди Мария засече, но нанесе слаб удар и топката излезе в аут. Малко по-късно "бианконерите" организираха добра атака с къси подавания, при която Киеза се озова на стрелкова позиция, но не намери целта.

След малко повече от половин час игра Кийн отново стреля, но Менян спаси. Така в 40-ата минута, противно на логиката, Милан поведе. Давиде Калабрия центрира в наказателното поле, където Федерико Гати увисна и Оливие Жиру веднага се възползва и с глава вката за 0:1.

След почивката темпото рязко спадна и интересните положения липсваха. Милан дебнеше на контри, за да сложи край на интригата. 

След малко повече от час игра Макс Алегри направи двойна смяна – Леандро Паредес и Аркадиуш Милик смениха съответно Костич и Ди Мария, който беше изпратен с освирквания от трибуните. Но и това не раздвижи играта на "старата госпожа" и грешките в редиците на домакините зачестяваха. При една от тях резервата Алексис Салемакер можеше да сложи точка на спора след извеждащ пас на Жиру и стреля по диагонала, но Шчесни спаси с крак. След това и Рафаел Леао се измъкна и шутира, но в аут. В добавеното време удар на Данило беше избит пред голлинията и в крайна сметка Милан спечели дербито.   

След успеха "росонерите" събраха 67 точки и няма как да бъдат изместени от 4-то място. "Бианконерите", които са с отнети 10 точки, остават на 7-ма позиция с 59 точки, на две зад Аталанта и една зад Рома кръг преди края.

ЮВЕНТУС - МИЛАН 0:1
0:1 Оливие Жиру (40)  

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!