ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Снимки на младия Пеле, празнуващ голове или вдигащ трофеи с бразилския национален отбор по футбол, са често срещана гледка на фланелките, знамената и плакатите, които носят бразилските фенове преди двубоя с Южна Корея от осминафиналите на Световното първенство в Катар тази вечер, пише агенция АП.

82-годишният Пеле остава в болница в Сао Пауло, където се възстановява от респираторна инфекция, влошила се като последица от КОВИД-19. Двете дъщери и внукът на футболната легенда успокоиха днес рано сутринта запалянковците, че няма непосредствен риск за смъртта му. Това стана повод за празненства сред много бразилски привърженици, които демонстрират подкрепата си за Пеле в Катар.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Щастливи сме да чуем, че той се подобрява. Той е Кралят на футбола, нашият най-голям символ на футбола. Пеле представлява Бразилия по-добре от всеки друг. Да се надяваме, че скоро ще бъде изписан от болницата и ще ни покажат негова снимка как гледа мач на националния отбор по телевизията“, заяви 35-годишният бразилски футболен фен Рафаел Бисоньо.

Няколко хиляди души се готвят да подкрепят Бразилия срещу Южна Корея. „Всеки един мисли и говори за него. Ние сме тук и се молим за Пеле. Надяваме се, че ще се възстанови възможно най-скоро. Сигурен съм, че ще гледа мачовете по телевизията и това ще му изпрати енергия. Сигурен съм, че ще му даде сила, за да се подобри и да се върне при семейство“, каза и 44-годишният Алешандре Карола, който е пътувал от Сао Пауло, за да наблюдава на живо двубоя на Бразилия.

Феновете са планирали и да аплодират дружно Пеле точно преди мача, а и се очаква отново да бъде разпънат огромен плакат на стадиона зад една от вратите в 10-ата минута на двете полувремена като отправка за екипа с номер 10, който той носеше. На плаката Пеле е изобразен с бяла фланелка, която носи докато играе за бразилския клуб Сантос.

Пеле спечели три световни титли с Бразилия през 1958-а, 1962-а и 1970 година. Бразилските футболисти спечелиха трофея и през 1994-а, и 2002 година. Пеле държи рекорда за най-много голове в официални мачове за Бразилия – 77, с два повече от Неймар, който се очаква да се завърне на терена след контузията на глезена, която претърпя в първия мач срещу Сърбия.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК