ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Френският национален тим по футбол бе посрещнат от хиляди фенове на родна земя след финала на Световното първенство в Катар, загубен от Аржентина след 2:2 в редовното време, 3:3 след продълженията и 2:4 при дузпите.

Лицата на играчите на Дидие Дешан бяха тъжни, но въпреки това привържениците ги приветстваха като герои след сърцатата игра и изравняването първо от 0:2 до 2:2, а след това и за 3:3.

Самолетът на "петлите" кацна на летище “Роаси - Шарл дьо Гол” малко преди 21:00 часа. По същото време на площад “Конкорд” вече се бяха събрали хиляди фенове, които искаха да поздравят отбора на Дидие Дешан. Играчите веднага се качиха на специален автобус и час по-късно пристигнаха в центъра на Париж. 

Футболистите влязоха в луксозния хотел “Крилон” и се показаха от балкона, което предизвика бурни овации. Първи приветствието на огромната тълпа приеха селекционерът Дидие Дешан и капитанът Юго Лорис. Най-скандираното име беше на Килиан Мбапе. Антоан Гризман и Оливие Жиру аплодираха феновете, които отвърнаха със същото, а след около 20 минути играчите се прибраха в хотела и само Маркюс Тюрам се върна за един последен поздрав към феновете.