ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Футболистите на Аржентина празнуваха дълго време с феновете на терена след спечелването на световната титла в Катар, а след това и в съблекалнята на стадион "Лусаил". Капитанът Лионел Меси се качи върху маса с купата и показа завидни танцови умения, а всички не спряха да скачат и да пеят.

ВИЖТЕ НАГРАЖДАВАНЕТО!   

Преди това новите шампиони отрязаха мрежата на вратата, на която се изпълняваха дузпите срещу Франция и всеки прибра по парченце за спомен. За целта някои от играчите като Родриго Де Пол, Пауло Дибала и Леандро Паредес се качиха на напречната греда и свалиха мрежата. В радостта си Де Пол пък захапа пура още на терена.  

След празненствата на стадиона аржентинците излязоха с автобус по улиците на града да покажат световната купа.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Милиони аржентинци пък излязоха по улиците и площадите на столицата Буенос Айрес да празнуват спечелването на световната купа в Катар. Носейки знамена, шапки и фланелки в синьо и бяло, феновете на футбола заляха центъра на града секунди след крайния съдийски сигнал. Това всъщност бе гледката в цяла Аржентина, която получава възможност за целодневно парти.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО и КЛАСИРАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ

Южноамериканския отбор, който загуби финала срещу Германия през 2014 година в Бразилия, не бе печелил световната купа от 1986 насам. Подкрепата към националите изпъква още повече на фона на инфлацията и икономическата криза, която тласка близо 40% от аржентинците към бедност.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!