ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Сблъсъци между пияни фенове на националния отбор на Аржентина и полицията се избухнали в Буенос Айрес след победата на „гаучосите“ с 3:0 над Хърватия на полуфиналите на Мондиал 2022.

До мелетата се стигнало, когато група празнуващи запалянковци са се опитали да отидат до Обелиска, който се намира в центъра на аржентинската столица по улица, отделена с огради. Те са били пресрещнати от полицейски екипи.

В резултат на това феновете са опитали да пробият загражденията и започнали да замерят униформените с камъни. В отговор служителите на реда са използвали сълзотворен газ, за да прогонят запалянковците.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според информациите от аржентинските медии, част от улиците на Буенос Айрес умишлено са затворени от полицията, за да бъде канализиран по-лесно потокът на феновете към центъра на града за мачовете от световното първенство.

Ръководителят на отдела по правата на човека в Аржентина Орасио Пиетрагала осъди използването на сила от полицията в града.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

"Кметът на Буенос Айрес Орасио Родригес Ларета трябва да се увери, че полицията ще спре да провокира аржентинците, които отидоха със семействата си да празнуват победата на националния отбор при Обелиска", написа Пиетрагала в Туитър.

Феновете на аржентинския национален отбор в Доха празнуваха до сутринта класирането на тима финала на Световното първенство след победата над Хърватия с 3:0. Запалянковците се събраха на улицата до пазара "Сук Уакиф", която се превърна в неофициална фен зона по време на турнира.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА НА ФЕНОВЕТЕ В БУЕНОС АЙРЕС