ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Фернандо Сантош официално напусна поста селекционер на Португалия след изненадващото отпадане на иберийците от Мароко след загуба с 0:1  на четвъртфиналите на Световното първенство в Катар миналата седмица.

Според твърдения в португалските медии специалистът е влязъл в конфликт с капитана на тима Кристиано Роналдо, след като го остави на резервната скамейка за мачовете с Швейцария на 1/8-финалите и този с „атласките лъвове“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Португалската футболна централа потвърди, че Сантош напусна поста в националния отбор след осем години начело и се започва процес по назначаването на негов наследник.

Сантош бе назначен за старши треньор на тима през 2014 година и под негово ръководство националният отбор на иберийската страна спечели единствените си два международни трофея. През 2016 година Португалия стана европейски шампион, побеждавайки на финала с 1:0 Франция насред Сен Дени, а през 2019 година тимът спечели първото издание на Лигата на нациите. Преди да поеме Португалия, Сантош бе четири години начело на Гърция, а в кариерата си е ръководил още португалските грандове Порто, Спортинг Лисабон и Бенфика, както и гръцките Панатинайкос, АЕК и ПАОК.

Португалските меди силно спекулират, че треньорът на Рома Жозе Моуриньо ще поема националния тим на своята родина.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО и КЛАСИРАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК