ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Националният отбор на САЩ по футбол започна да показва знамето на Иран в социалните мрежи без герба на Ислямската република преди мача между двете страни на световното първенство в Катар, съобщава агенция ДПА.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Двубоят им от група "B" на Мондиал 2022 е на 29 ноември (вторник) и ще определи крайното класиране. И САЩ, и Иран имат шансове да стигнат до 1/8-финалите. Припомняме, че иранците успяха да победят САЩ с 2:1 на Мондиал 1998.

Гръмна страшен скандал на Световното СНИМКИ

На официалната страница на националния тим на САЩ в "Туитър" беше публикуван банер с мачовете на състава в груповата фаза, а знамето на Иран бе показано без герб. Същата е ситуацията и в профилите на американския отбор в други две социални мрежи - "Фейсбук" и "Туитър", допълва агенция АП.

Американската федерация по футбол обяви в изявление, че е решила да се откаже от официалния флаг в профилите в социалните медии, за да демонстрира „подкрепа за жените в Иран, борещи се за основните човешки права“. Този ход идва на фона на продължаващите протести в Иран.

Наскоро Иран обвини САЩ в "лицемерие" по отношение на правата на човека, след като президентът Джо Байдън заяви, че ще наложи "допълнителни санкции" заради протестите срещу смъртта на Махса Амини. Припомняме, че вълна от безредици разтърси Иран, след като 22-годишната кюрдка почина на 16 септември след ареста ѝ от нравствената полиция в Техеран.

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей обвини САЩ и Израел, че подклаждат размириците в страната.

"Казвам ясно, че тези безредици и несигурност са инспирирани от Америка и окупационния, лъжлив ционистки режим, както и от техните платени агенти", отсече аятолах Али Хаменей.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!