ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Япония по футбол Хаджиме Мориясу заяви след победата с 2:1 над Германия на Световното първенство в Катар, че е искал тимът му да играе агресивно и да доминира в мача.

„Германският отбор обаче е много силен и ние трябваше да се защитаваме много усилено и да се опитаме да се възползваме от шансовете си“, коментира Мориясу.

„Това е голяма изненада. Видяхме и победата на Саудитска Арабия над Аржентина. Азиатските страни достигат до глобалния стандарт“, каза още старши треньорът на японския държавен тим, цитиран от агенция АП.

„Вярвам, че това е исторически момент. Историческа победа. Мислейки за развитието на японски футбол, за играчите, за тях това е голяма изненада“, добави Хаджиме Мориясу, който използва петима футболисти, които играят в германски клубове.

„Те се борят в много силна и престижна лига. Там са изградили качествата си. В тази връзка вярваме, че Бундеслигата и Втора Бундеслига допринесоха много за развитието на японските футболисти и аз съм много благодарен“, заяви Мориясу.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!