ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Аржентина и Хърватия излизат от 21:00 часа в спор за място на финала на Мондиала в Катар. Очакваният с огромен интерес първи полуфинал ще се състои в Лусаил. Победителят ще спори на финала в неделя срещу Франция или Мароко, които се срещат утре от 21:00 часа.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол 

Аржентинците преследват първата си титла от 1986-а насам, когато съперникът все още беше част от Югославия. Лео Меси и компания стигнаха до прага на финала в Катар, след като спечелиха групата си в компанията на Саудитска Арабия, Мексико и Полша, а в елиминациите последователно се справиха с Австралия и Нидерландия. 

Световният вицешампион Хърватия пък беше в група с Мароко, Белгия и Канада, в която събра 4 точки и продължи напред, за да надвие след това Япония и Бразилия (б.р. - и двата тима бяха елиминирани след дузпи).

Аржентина и Хърватия са се срещали два пъти на световно първенство - във Франция 1998 и в Русия 2018. В първия случай "гаучосите" надделяха с 1:0, а във втория "ватрените" отвяха съперника с 3:0 (б.р. - головете в мача от груповата фаза вкараха Анте Ребич, Лука Модрич и Иван Ракитич).

Освен това са изиграли и две контролни срещи, като в тях пак си размениха по един успех. Хърватите спечелиха с 3:2 на 1 март 2006 г. в Базел, а на 12 ноември 2014 г. аржентинците измъкнаха успеха с 2:1 в проверка, състояла се в Лондон. 

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Aржентинците никога не са отпадали на полуфиналите на световно първенство. Тимът е достигал четири пъти до тази фаза и винаги се класира на финала. 

Освен това "гаучосите" имат самочувствие и предвид факта, че загубиха само веднъж в последните си 41 мача. 

Хърватите несъмнено са много труден противник. Тимът спечели пет от последните си шест елиминационни срещи на световно първенство чрез продължения (б.р. - в четири от случаите се стигаше и до изпълнение на дузпи). 

Селекционерът на Аржентина Лионел Скалони няма да може да използва двама от футболистите си заради наказание - Маркос Акуня и Гонсало Монтиел. Златко Далич няма подобни проблеми и разчита на най-доброто в преследването на мечтата. Тази вечер обаче тя ще се сбъдне за едни, а за други ще угасне...

Shirt badge/Association crest
AРЖЕНТИНА - ХЪРВАТИЯ 

Днес от 21:00 часа
Лусаил, "Лусаил Айконик Стейдиъм"
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)
Пряко по БНТ 1 и БНТ 3

Вероятни състави: 

АРЖЕНТИНА: Емилиано Мартинес, Науел Молина, Кристиан Ромеро, Николас Отаменди, Николас Талияфико, Родриго Де Паул, Енцо Фернандес, Алексис Мак Алистър, Анхел Ди Мария, Лионел Меси, Хулиан Алварес
Контузени: няма
Наказани: Маркос Акуня, Гонсало Монтиел

ХЪРВАТИЯ: Доминик Ливакович, Йосип Юранович, Деян Ловрен, Йошко Гвардиол, Борна Соса, Матео Ковавич, Марсело Брозович, Модрич, Марио Пашалич, Иван Перишич, Андрей Крамарич
Контузени: няма
Наказани: няма

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК