Бум, тряс! Държавата аха да се пръсне и разпадне. Политиците забиват ас след ас – срещу себе си, срещу народа... И пишат историята. Собствената си и на България. “Боже, какви политици”, възкликва обикновеният българин. И хуква към банките, за да си изтегли парите. Душата му свита, сгъната на няколко ката, а от нея извира отчаяние.
 
Бум, тряс! “Уимбълдън” аха да се пръсне, Анди Мъри аха да се разпадне. Гришо забива ас след ас – за себе си и за народа...
 
Не е сън. Истина е. Григор размаза шампиона насред неговия дом. Безпощадно и мощно пише история. Собствената си и на българския спорт. “Боже, какъв българин!”, възкликва запалянкото и хуква към интернет, за да си изтегли мача на Григор Димитров. Душата му грее, а от нея извира радост.  
 
Покрай всичките ни проблеми, лични, здравословни, социални и всякакви, е прекрасно, когато от мрака изскочи Гришо с ракета в ръка. Ракета, пращаща ни в друго измерение, в друг свят, в друга орбита. Ставаме щастливи. Поне временно. Но истински щастливи! Бягай, народе, бягай и тегли. Банката "Григор Димитров" ти предоставя огромно шоу с възможно най-високите лихви. Лихвите на гордостта и удоволствието, че сме българи.  
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ