ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

“Червеният” вълшебник пак е тук!”, пишеше на плакат, издигнат в сектор „Г“, на чийто фон видяхме поредната прекрасна хореография.

„Червеният вълшебник“ беше „армейската“ публика. Въпросът е – защо не го видяхме на терена?



Откакто Саша Илич пристигна в Борисовата градина, ЦСКА не е спечелил нито един решителен мач до момента. Есента падна от Левски с 0:2, загуби в Разград с 1:2, а вчера приключи 0:0 със „сините“.

В крехката си треньорска кариера сърбинът няма победа във важна битка. А ЦСКА вече пети пореден мач не може да спечели срещу вечния си съперник.  Даже и гол не е вкарал, което е стряскащ антирекорд.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Ама хайде да си кажем истината в очите, такава, каквато е. ЦСКА няма силни футболисти, ЦСКА няма лидери, които да поведат отбора. А защо няма? Не, не се обръщайте към Саша Илич, а към тези, които напълниха Борисовата градина с бездушни некадърници.  Селекцията продължава да се прави от Ганчев и Стоилов, което изяде главата на Стойчо Младенов.

Ако в един отбор от 20 футболисти, 17 са добри, значи нещата са отлични. Но ако от 20 играчи, едва двама-трима блестят, значи положението е притеснително.

От ден на ден Юга става все по-тромав и вече му се налага с такси да гони противниковите играчи. Докато поеме топката, обърне се и подаде, половината от полувремето хвръкнало. И това, забележете, бил лидерът в съблекалнята. И любимец на босовете!

Пешеходецът Гарсес върви и сам се блъска в себе си. Кареасо ще реши важен мач само през високосна година.  Ако Махмутович е добър защитник, значи футболният терен не е зелен, а син. Дюкенс Назон пък е толкова перфектен нападател, колкото Хаити е европейска държава.

Само с добър вратар, с добър ляв бек и с играч като Хайнц, който беше поставен на неправилна позиция, ЦСКА няма как да бие Левски.

И, представете си, тези мъченици с топка в краката са любимци на днешните дечица с червени сърца.  Каква трагикомедия само?! Преди години децата, като ги попиташ кои са любимците ти в ЦСКА, отговаряха смело, без да се замислят – Ицо, Емо, Любо, Трифон. Днес – Гарсес, което е ужасяващ потрес.

Но най-голямото кощунство със свещените четири букви е, че ЦСКА излезе вчера без нито един българин. Стори го за първи път в историята, чупейки поредния антирекорд. За какъв армейски дух, за каква цесекарска воля, за каква червена любов говорим. Как искате наемническа сбирка от полуфутболисти да се превърне във футболен властелин. Как? Все едно да тръгнеш с парен локомотив да се надпреварваш с влака-стрела.

А видяхте ли какво се случи преди мача? По повод Великден двамата капитани трябваше да се сборичкат с яйца. Клетникът Матай не знаеше какво да прави и докато Пламен Андреев му обясни, оня си изпусна яйцето. Ами като няма българи в ЦСКА, така ще е… Смешна ситуация, която метафорично ни показа картинката в Борисовата градина.

Най-притеснителното е, че ЦСКА нищо не играе, когато стане напечено, когато излиза за голяма, истинска, важна и ключова битка. Цял мач срещу Левски през есента „червените“ не отправиха нито един удар, криха се като маскари на терена. Вчера пяха същата песен със същия фалшив глас – тотално безхаберие, макари и с леко „подобрение“. Този път имаше точни удари, които си бяха… подавания на топката към противниковия вратар.

А същата тази топка, горката – жива да я оплачеш, беше ритана безцелно и грубо от футболистите в червено. Изнасяха я по-възможно най-отвратителния начин, без мисъл, без идея, пасовете бяха неточни или в повечето случаи – назад. С две думи - ЦСКА сам взе да се бута от първото място. 

И добре, че беше Бусато, и добре, че Сивия гълъб Попето, залъгвайки се, че е големият тартор в синята съблекалня, пропусна дузпата.

Шансовете на "армейците" за титлата, макар и намалели, остават. И ако не се вземат мерки, „червеният вълшебник“ ще се превърне в „червено страшилище“, което  ще измете гаврещите се с ЦСКА господа селекционери и пишман „звезди“. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ