България победи измъчено Люксембург с 4:3 в първа световна квалификация за Мондиала през 2018 година. Трудно беше, драматично беше, на моменти комично. Да, така е и не крием истината. Такова е положението, вие какво друго сте очаквали?! Да се появи Меси на терена или да се върне Лечков и с голото теме да я забие на германците. Минаха тези времена. Минало незабравимо. Сега е така и тука е така, както е модерно да се казва напоследък в социалните мрежи.

Трябва да свикваме с това положение, както каза Лецата. На целия хал в държавата с какви претенции искаме футболът ни да е на дори на средно европейско ниво. Да не говорим, че някой искат да го приближават до водещите страни. Хайде, малко по-трезво да помислим. Лесно е да наплюеш Борислав Михайлов. Сигурно и той има вина, всички във футбола имат вина. Ама не е само той виновен нито той е основният виновник. Като толкова го критикуват защо не излезе нито един, подчертавам НИТО ЕДИН да го свали от власт? Имаше много приказки (от Бургас та до Америка). Всъщност, бяха лакардии и после свиване в миши дупки. Михайлов може всякакъв да е, но се мъчи да прави от нищо нещо. И база за националите изгражда, и успява да даде прилични условия на националите. И то без държавна финансова помощ, с каквато се гордеят други федерации.

Това ни е материалът. Няма друг. Да не мислите, че ако не е Ивайло Петев, Чорбаджийски и Иван Иванов ще станат като Жерар Пике. Ами няма. Просто такова ни е нивото. И стига да искаме оставки, защото нямаме алтернатива. Употребихме едно кило треньори. То не бяха Стоичков, Любо Пенев, Мъри... Кой още? Спокойно, ще дойде ред на Петър Хубчев, Балъков и още малцина останали неупотребени. Прави ли ви впечатление, че вече никой не иска да е национален селекционер. Защото просто нямаме други играчи, това са. Петев не е Сър Алекс, но не и изцяло виновен за ситуацията в националния отбор. Защо извикал този, защо пуснал онзи. Кога да пусне Чорбаджийски, ако не срещу Люксембург насред София. Ами като не става, не става. Иван Иванов игра слабо - факт. И затова ли Петев е виновен? Ако не го пусне, защо не пуска защитник на гръцкия гранд Панатинайкос. Като го пусне - защо разчита на него, ставал за смях. Няма угодия.

Футболистите трябва да разберат, че от тях зависи нивото на националния ни отбор. Като играят навън и се преборят за титулярно място, а не търкат пейките, тук ще е друга бира. Само че единият не хваща ръка във втория отбор в Германия, другият е резерва в Турция и т.н. и т.н. После идват с претенции. Те нямат никакво покритие, за какво претендират?! Когато аматьори ти "чупят" кръста и те правят за смях, значи Боби Михайлов не ти е виновен. Тогава трябва да се замислиш какво играеш и как играеш. Иначе е лесно да се оправдаваш. Но така не става...
СТОЯН РАДКОВ