Няма такъв мач, няма такава победа. В цялата история на националния ни отбор. Кога се е чуло и видяло друг път България да спечели толкова драматично, толкова инфарктно с 4:3 у дома. То не бяха красиви голове, то не бяха греди, то не бяха обрати, от които да настръхнеш, а накрая да избухнеш в бурна радост. Никога не ни се беше случвало. Снощи го преживяхме за първи път.

Ама било срещу Люксембург. Чакай бе, народе, вече няма слаби отбори. Видяхте ли ги „херцозите“ как я пипаха топката, как си я подаваха, какви атаки организираха. Нашите смели юнаци допуснаха три гола, но отбелязаха четири. И то по възможно най-драматичния начин. Победният ни гол бе брилянтен, фамозен, изключителен, невероятен.

Най-важното, уважаеми читателю, е че сме на първо място в уж най-тежката група. Останалото са подробности, някакви си дребни детайли на заядливи люде, които се чудят как да критикуват. Вижте само колко хубаво изглежда. Първа е България, а след нея са Швеция, Холандия и Франция.

Не търсете под вола теле. Не мрънкайте, а се радвайте. Гледайте по-позитивно на нещата. И се надявайте да продължим по същия начин. Следващият ни мач е във Франция, която едва се докопа до едната точица в Беларус снощи. Да му мислят „петлите“, че както е тръгнало, май нов „Парк де Пренс“ се задава.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​