Екшънът в „Левски“ попремина, изказаха се всички, чакахме само Иво Тонев. И той наговори лъжи и нищо не каза. Като Наско Сираков и Тодор Батков. Ако Иво Тонев е мъж, както твърди, който може да погледне всеки в очите, трябваше да каже много неща. А не да бяга по тъча и да се крие, казвайки, че чужди думи не може да коментира. Защо си шеф, ако не можеш да отговориш на нападките, които са отправили срещу теб? Иво Тонев е бил откровен във вчерашното си изказване. Пълни глупости. Да, може и да е имало истини, но нека кажем истината в очите. Всъщност, Тонев я каза: „С Наско не сме били приятели, вероятно няма и да бъдем.“ „Видях сълзи в очите на Наско Сираков и затова напускам „Левски“, каза още Тонев. Бившият шеф на Локомотив София вярва ли си, че някой му повярва на тези думи. Той се изкара света вода ненапита. Колко трогателно и хуманно! Айде, стига, бе. На „Герена“ има ли мъже или само женски полови органи? Разиграва се сълзлива сапунена история, която отрови „Левски“, а главните виновници целяха не да го излекуват, а да плетат интриги зад гърба на другия. Защо Иво Тонев лъже, като казва, че се е отдръпнал от спортно-техническата дейност в „Левски“ след идването на Наско Сираков? Ако е така, защо не бяха доведени футболистите, искани от Сираков? На всички е ясно, че последната дума по трансферите имаше именно Тонев, тъй като той е човекът с парите. И като такъв държеше Сираков в ръцете си. Защо, ей Богу, Тодор Батков лъже, че половината пари са от него, а другата половина от рекламодатели. Много чудно кои са тези тайнствени рекламодатели. Та накрая Тонев каза истината: "Най-нормалното нещо е, когато става въпрос за пари, аз да водя разговорите."

И за треньора да поясним. Самият Иво Тонев призна, че първи е осъществил контакт със Славиша Йоканович. Предложението на Наско Сираков е отхвърлено, било е друго. Какво тогава правеше легендата в „Левски“ в последните няколко месеца? Защо не излезе и не каза какво се случва в клуба миналия или по-миналия месец, а мълча със сигурност не като мъж. Това не беше истинският Наско Сираков, а негово бледо копие. Защо се кри, защо не каза, че го бойкотират със селекцията, че му връзват ръцете, че не го бръснат за слива? Ще каже, че си е мълчал в името на доброто на "Левски". Да, де, ама така не правиш нищо добро. След като напусна Наско си отвори устата но...пак наполовина. Защото, ако е толкова мъж и смелчага, трябваше да каже много неща. А той не го направи. Твърдението, че Батков не взима решенията в „Левски“ увисна във въздуха, защото не беше допълнено с това, кой ги взима в крайна сметка. Защо Сираков директно не назова името, а мина с номера: „Казвам само фактите, вие сами си правете изводите.“ Не, господин Сираков. Когато искаш да си мъж, казваш истината в очите с точните имена и факти. И като ви питат кой доведе и плати на качулките, трябва да го кажете, а не да повтаряте празни приказки. Защото вие сте легендата, вие сте Наско Сираков, на който всяка дума тежи.

Някак си нелогично е да кажете: „С Иво Тонев бяхме в прекрасни отношения.“ Да му се доплаче на човек. Как сте в прекрасни отношения, като не може да се гледате, вие през цялото време работихте един срещу друг, вероятно не нарочно, но го направихте. И от това загуби „Левски“, защото му разкатахте мамицата. Иво Тонев каза, че е видял сълзи в очите на Наско след събличането на Петев. Любопитно е на този разговор между Сираков и Тонев, дали Наско е попитал: „Кой доведе тези хора и кой им плати?“ Или отново си е замълчал, въпреки че знае много добре отговора. Тези хора не са мъже и нямат място в „Левски“. Не и в този си вид. Наско беше мъж, но преди, когато разказваше приказката със Станимир Стоилов. Явно обаче сега не прецени колко власт имат другите и се оказа наивник, беше изигран. Беше смазан от други, които командват зад паравана. Параван на едно грозно представление, което съсипа клуба навръх 100-годишнината му.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ