ЦСКА не успя да победи Лудогорец, след като за пореден път пропусна успеха на своя стадион. Една от причините за равенството 1:1 в първия полуфинал за Купата на България се нарича Жеферсон.

Бразилецът първо игра на ниско ниво, сбърка доста топки в средата, не беше достатъчно активен – особено през второто полувреме, когато тонусът му спадна.

За капак Жеферсон на няколко пъти действаше непозволено и само заради съдията Волен Чинков не беше изгонен. Два от фауловете му бяха за кристални жълти картони, той обаче получи само един. С такива безотговорни и слаби футболисти, включени в титулярния състав, как ЦСКА да гони титлата и купата. Трудно ще се получи.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Жеферсон изглежда не си е взел поука от глупостта, която направи на мач между двата отбора в Разград. Двубоят се игра точно преди три години – на 6 април. Тогава в шампионатен двубой ЦСКА водеше с 2:1, но бразилецът изпусна нервите си и беше заслужено изгонен. „Червените“ останаха с човек по-малко и се стигна до пълен обрат в полза на Лудогорец – 3:2. Така ЦСКА изпусна титлата.

Има и примери, в които Жеферсон е допускал грешки на терена, довели до голове за съперника. Бразилецът привидно показва универсалност – може да играе на няколко поста. Пускали са го и като ляв бек, и като опорен халф.

В доста случаи се е представял успешно, но е имало и такива, когато е бил меко казано трагичен на терена. А като добавим към това рискованите му влизания в съперника и буйния му характер, ето ти още причини по-добре да е резерва.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Купа на България - сезон 2020/2021

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството