"Левски" беше на косъм да се сгромоляса болезнено и да отпадне още на 1/16-финалите за Купата на България. Късметът обаче спаси "сините" снощи на стадион "Лазур" - успех с 4:2 след дузпи над Поморие, завършил срещата с 9 човека. Разбира се, голяма заслуга за продължаването има и сръбският вратар Боян Йоргачевич, който спаси две от изпълненията на домакините. Именно Йоргачевич е единственият, изпъкващ напоследък в мачовете на "Левски". Опитният страж неслучайно започна да говори за сърцата игра, за раздаване до краен предел - нещо, което липсва при някои от съотборниците му.

На "Герена" продължават да разчитат на футболисти от средна класа и предимно на такива, които са приютени, тъй като няма къде да играят. Въпреки че отборът на Стойчо Стоев и Георги Иванов-Гонзо е само на 3 точки от върха в "А" група, с този състав "сините" няма как да станат шампион. Треньорът многократно предупреди, че не разполага със състав, който да гони първото място и би било налудничаво да се говори за титла. Феновете обаче продължават да мечтаят, че този сезон най-после "Левски" ще се окичи със златните медали. Привържениците дават всичко от себе си и навсякъде следват отбора, но футболистите не спират да им лазят по нервите и да си играят с огъня. Владо Гаджев и компания буквално се гаврят с публиката, която изстрада страшно много последните години. Дори и снощи срещу лидера в "Б" група "сините" бяха безпомощни. Вместо да газят съперника от първата до последната минута, в по-голяма част от двубоя поморийци създаваха главоболия на гранда от столицата. А ако Стефан Стаматов беше вкарал в 17-ата минута? Пак добре че беше Йоргачевич... Но е немислимо да се разчита на вратаря постоянно да вади отбора и да поправя грешките на съотборниците си.

"Стига гавра с нас, това е срам!", провикваха се и снощи фенове на "Левски" от трибуните на "Лазур". Мнозина от тях дадоха последните си пари, за да пътуват от различни точки на България и да окажат нужната подкрепа на любимия отбор. И пак същото - безкрайно напрежение, изнервяне до краен предел и треперене до последно дали няма да има нов резил. Всичко това се случва заради безидейната игра на футболистите, които така и не осъзнаха, че трябва да дават много от себе си и да пускат кръв, докато носят екипа на "Левски". Или пък явно някои просто не го могат... Ако е така, какво изобщо правят в славния и вековен клуб!? Феновете искат най-после в отбора да играят футболисти, които горят от желание да носят екипа на "Левски", а не такива, които треперят и от страх да не бъдат критикувани заради пропуск не смеят да обстрелват противниковата врата.

Няма как да не отбележим, че освен Йоргачевич, адмирации заслужават и футболистите на Поморие. Впрочем много от тях симпатизират на "Левски", но това не им попречи да дават най-доброто от себе си и да надиграват гостите от "Герена". Отборът на Малин Орачев неслучайно е първи в "Б" група и почти сигурно ще спечели историческа промоция за елита. Тимът от Поморие е съставен предимно от млади момчета, които заслужават само добри думи за представянето срещу "Левски".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016