Едни хора се помислиха за центъра на футбола в България. Ама не са. Едни хора се помислиха за богопомазани, тъй като имат пари, връзки и са силните на деня. Ама не са. Едни хора си помислиха, че, ей така, с лекота могат да изтрият историята на един почти 100-годишен клуб. Не могат, а и не биваше да го правят. Хората в Лудогорец си направиха мечешка услуга. С декларация, която по-скоро приляга на кръчмарска препирня и да си го премерим на кой е по-голям. Спор в случая няма. Колко хора застават зад написаното от едни добре познати ни люде. Тези, които напуснаха единия потъващ кораб и бързо се качиха на модерния криузен лайнер. Сто, двеста или хиляда. Не повече. В това число личните врагове на Тодор Батков. А останалите?! Знаят ли господата от Лудогорец, че използват типично селски номерца, които прилягат на точно такива отбори. Никой не отрича, че тимът от Разград има най-силните футболисти в момента. И направи хубава база.

Историята, господа, историята. Къде е? Вие, от Разград, не се ли сетихте, че попържате срещу “Левски”, колкото и един господин (който отскоро облече костюм и започна да разбира от футбол) да твърди, че атаките са лични срещу Тодор Батков. Твърдите, че сте отсрамили България в евротурнирите това лято. Как? Като опищяхте орталъка, че съдията ви е заклал в двата мача с Динамо Загреб. Само преди няколко месеца Кирил Домусчиев опищя света, разбра го цяла Европа и дори принуди БФС да подаде жалба до УЕФА срещу съдиите в двубоя с хърватите. Бизнесменът се почувства наранен, заболя го, защото играчите му бяха добри, но други хора не им позволиха да продължат напред. Е, същото е и в “А” група. Един, втори, трети отбор страда от това, че съдиите не им позволяват, а помагат на Лудогорец. Фактите са много, няма смисъл да изреждаме всички мачове още от пролетта. Спомняте ли си мача с Литекс (1:1) в Разград, след който Стоичков полудя. Реферът не позволи домакините от Лудогорец да загубят, сигурно щеше да стане война. Помните ли порното с Миньор, свирката на Стефан Спасов-Пастата в мача с Черноморец, странния финал с Локомотив Пловдив за Купата на България, последната среща с ЦСКА, която реши титлата. Да продължаваме ли. Естествено, за да докажем, че в Лудогорец се помислиха за центъра на футбола в България. А те не са.

Колко решения и удари под кръста е имало срещу Лудогорец в последната една година. Не се сещате, нали. Защото просто няма такива. Все останалите страдат, чрез съдии, комисии и т.н. Лесно е да имаш пари и връзки и да си силния на деня. И никой да не те пипа. Днес Домусчиев има завод в Разград, утре може и да няма. Дай боже бизнесменът да продължи да храни цял район, но загуби ли интерес към града, футболът отива на кино. И Тодор Батков ще се окаже прав, че отборът от нищото ще отиде отново в нищото...Такова нещо с “Левски” няма как да се случи и това е голямата разлика в т.нар. война между двата клуба. Това не е война, а нападки на засегнати хора с болни амбиции да обсебят всичко и всички и благодарение на чували пари и влияние да побеждават останалите. Така е много лесно, господа от Лудогорец. Само че в тази приказка за Бай Ганьовци по-скоро вие сте типичният герой на Алеко. Този, който търси келепира, да оплюе някого и да си мисли, че е център на света. А не е.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ