Лудогорец ни накара да преживеем онези уникални емоции, които през последните години бяха заспали дълбоко в нас. И не се виждаше кой ще ги събуди. Е, снощи те не само се събудиха, а и изригнаха срещу Лацио в първи 1/16-финал за Лига Европа. Лудостта, в положителния смисъл на думата, на Лудогорец из Стария континент продължава. Въпреки че мнозина се съмняваха, въпреки че мнозина твърдяха, че всичко ще приключи в Рим.
 
Сега и най-големите песимисти се убедиха, че европейският поход на разградчани не е случаен. И че сред лудите в Лудогорец има един, който е най-луд. Просто защото е вратар. Просто защото е голям. Снощи всички блестяха, но един грееше най-ярко на терена. Владо Стоянов, незаслужено пренебрегнат от тройката за Футболист №1 на България, изигра поредния си велик мач. Спаси дузпа, спаси Лудогорец, спаси клубния ни футбол, оставяйки го в голямата игра. Стори го насред Рим. На “Олимпико”, където малко вратари от Източна Европа са триумфирали.
 
И понеже БЛИЦ казва всичко, ще отдели и няколко реда за един футболист със светло име, което снощи потъмня. Потъмня самият той. Не, не, ще кажат някои, не го закачайте момчето. Никой няма намерение да го закача, напротив – само искаме да му припомним, че в решителни мачове е безумие да се изпълнява по такъв начин дузпа. Светльо Дяков е отличен футболист, но е далеч от техниката на Паненка и неговите последователи. При подобна безотговорност няма как да си затворим очите. По-добре да отворим тези на Светльо, за да си има едно наум. Хайде, червеният картон – на всеки може да се случи, всеки може да прегори в битката. Макар че червените картони се превърнаха в традиция за Дяков. Миналата година два пъти го гониха с екипа на националния отбор. И все във важни и напечени мачове (спомнете си ада в Армения).
 
Така че, нека Светльо си вземе поука – първо, защото знаем, че е свястно момче. И второ, защото е капитан. В една древна мъдрост се казва: “Не преценявай хората по грешките им, а по това какво правят след това…”
 
Дано Светослав "да направи нещо след това" и вярваме, че ще го стори. Дано другия четвъртък на Националния стадион да има повече хора, които след последния съдийски сигнал да бъдат усмихнати и щастливи, очаквайки идването на Валенсия…Нека шоуто продължи!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ