Днес е най-важният мач не само за Лудогорец, а и за футболна България. Защото при евентуалното класиране на разградчани за Лига Европа напролет ще скочи не само техният коефициент, а и клубният на родината ни.

Всеки е в правото си да направи своя избор, но нека поне днес запалянковците оставят някъде в гардероба си своите пристрастия. Нека поне тази вечер не бъдат нито прасета, нито говеда, а да бъдат българи.

Някак си човек може да преглътне факта, когато наши фенове отиват в агитките на Арсенал, Лацио или Ливърпул при техни двубои с родни отбори. Тогава просто подкрепяш любимия си клуб.

Но в мачове, когато съперник е непопулярен тим от ранга на Базел, да викаш срещу българския представител в евротурнирите си е жив идиотизъм.

Да, така е. Има такива, които няма да са за швейцарците, а ще бъдат срещу Лудогорец. Гнусно и отвратително. Гнусотия, от която лъха на ревност.

Хайде да не си кривим душите, мнозина се радват на успехите на „зелените”, но има доста и такива, които се пръскат от завист и от злоба.

Не бъдете такива тази нощ, защото клубна България има нужда от позитивизъм. Има нужда от радост и от победи... А победите, колкото и някои да ги боли, ни ги носи в последните години само един отбор. Така че - нека го подкрепим!
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа