ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

ЦСКА тихомълком и между редовете призна новината на БЛИЦ, че взаимоотношенията му с германската фирма „Спортфайв“ са прекратени. Още на 22 януари информирахме истината, а сега от Борисовата градина тихо прошепнаха, че никога не са има договор с въпросната компания и… толкоз.  Нито ред повече. Нито ред, но напълно достатъчно и най-големите профани да разберат, че ЦСКА и „Спортфайв“ са се разделили.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Само да уточним – в материала си от 22 януари БЛИЦ не написа, че двете страни прекратяват договора си, а прекратяват взаимоотношенията си.

Но, всъщност, какво значение има дали бракът им е бил сключен официално или неофициално. Факт ли е, че на 21 юни ЦСКА и „Спортфайв“ се взеха, па макар и уж без да се разписват под свидетелство за брак, свикаха пресконференция, на която говориха за големия проект – факт е. Там имаше и двама души в червено – изпълнителен директор и адвокат.

Факт ли е, че тогава представителят на „Спортфайв“ Щефан Хилер обяви следното:

„Официално започваме на 1 юли. Първо ще има проучване и вадене на различна документация относно строежа. Надяваме се до края на годината да получим последните технически документи, които ще ни дадат правото на строеж. От 1 април 2023 г. започваме, а до края на 2024-а трябва да е готов. От 2025 г. ЦСКА трябва да домакинства на новия си стадион, който ще е най-модерният в България". Факт е.

В цялата работа има нещо гнило и някой трябва да уточни пред феновете за какво става дума. Не може преди половин година „Спортфайв“ да разтръби бомбата, че ЦСКА ще има най-модерният стадион, а сега изведнъж кротичко от „Армията“ да промълвят само следното: „Договор между ЦСКА и световната компания SportFive не е имало, тъй като SportFive е фирма за управление на стадиони, а не за проектиране и изграждане на съоръжения“.

Все едно през юни не е имало обещания, проекти, пресконференция. Все едно небето не е синьо, а червено, а слънцето през деня спи, а вечер грее.

Ако „Спортфайв“ е доказана марка в света, ще бъде добре за реномето и за честта й да излезе и да обяви какво се случи. Нали уж германецът е човек на точността и принципите.

Да, да, случилото се между двете страни не означава, че ЦСКА няма да има стадион. Но нека не ни правят на балами.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Еfbet Лига - сезон 2022/2023

Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023