Съдията та съдията. Той е основният виновник за загубата на Реал (Мадрид) от Барселона с 0:2 снощи на “Сантяго Бернабеу”. Айде стига, моля ви се. Как никой не призна, че каталунците са по-добрият отбор и заслужено имат надмощие над вечния си съперник в последните три-четири години. Барса минава като на парад през Роналдовци и Моуриньовци. Някой веднага ще контрира, ами последните два мача – 1:1 за първенство и загубата на “синьо-червените” с 0:1 за Купата на Краля (всъщност бледата светлинка на Реал за последните няколко години). В първия случай Барселона си гарантира шампионската титла. Помните ли дузпата, която реферът не даде за фаул срещу Давид Вия, след като говорим за съдии. Или дузпата, която свири за спорен фаул на Дани Алвеш срещу Марсело. Във втория двубой – за Купата, “белите” спечелиха. С кански мъки и продължения. Трофеят обаче явно бе отписан от хората на “Камп Ноу”.

В третия мач се видя кой кой е. Кой играе и кой блъска топката като в Югозападната Бундеслига в България. След като в Реал толкова пищят от съдията, защо не водеха в резултата преди прословутия червен картон на Пепе. Няма как да водят. Просто нямат голово положение. Специалния играе по-голям бетон и от Георги Василев – Гочето. Португалецът и в трите мача досега нареди общо седем дефанзивни футболисти – четирима защитници и трима халфове. Излезе само с трима офанзивни играчи – Де Мария, Роналдо и Йозил. Без чист нападател. И как Специалния иска да надиграе или да отстрани Барселона.

Признавам, че Жозе е цар на антифутбола и на равенството 0:0. В турнирните битки обаче 0:0 няма, или вкарваш, за да биеш, или отпадаш. Реал (Мадрид) играе срамен футбол, затворен, грозен и отблъскващ зрителя. Нищо ама нищо красиво няма в тяхната игра. Къде беше финтьорът Роналдо снощи, или Йозил, или Ди Мария. Някъде по терена или на първия ред на трибуните, за да видят шедьовъра на Лео Меси при второто му попадение. Ако съдията не бил показал червен картон, ако двата отбора били в равнопоставено положение, ако, ако, ако. Стига с това ако. Ами ако играеше Иниеста, ако Барселона имаше ляв защитник, защото снощи такъв нямаше и се наложи Пуйол да играе. Какво щеше да стане, никой не знае. Лишени от логика са думите на всички, че Реал щял да вкара гол, да натисне Барселона и т.н. и т.н. при 11 срещу 11. Не, това са пълни глупости. Реал и Моуриньо ще практикуват все този бетон и ще треперят срещу Барселона на Гуардиола. Когато и където ги срещнат.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ