Петър Величков или  „повелителя на джунглата“, както сам се определя бизнесменът, вече започна да се изказва неподготвен за футбол, пише "Труд".

Сбърка още с първия пас като спомена името на Христо Стоичков, пришивайки го към успехите на Димитър Бербатов. „Айде, малко да се уважаваме“, казва в такива случаи неподражаемият Димитър Душков Пенев.  Къде е Стоичков, къде е Бербатов? Единият носител на „Златна топка“, „Златна обувка“, „Златен Онз“ за номер 1 в света, голмайстор на световно и във всички класации за 100-те най-велики играчи в историята. А другият – веднъж голмайстор на Висшата лига и отсъстващ от всички класации на най-големите и даже от номинациите за „Златна топка“.

Така че г-н Величков, ако започвате с отявлена демагогия сега, не искаме дори да си представим, какво ще се случи, ако станете президент на БФС. А човекът от вашия екип Бербатов наистина е българска звезда. Но както на няколко пъти ви припомнят ваши опоненти – не сваляйте така ниско топката, пришивайки го до Стоичков. По-добре насочете усилията си да накарате Бербо да каже твърдо и ясно ще се кандидатира ли, ще ви партнира ли или какво? Ще имали смелост да влезе на желаното място или ще е близо и някъде там… наоколо, но не вътре. В управлението имаме предвид.

А ако наистина го познавате добре като характер, би трябвало да знаете, че това съвсем не е лесна работа. От двайсетгодишен опит ви го казваме. И дано сте ни разбрали правилно за Стоичков. А използването на името Бербатов си е ваша работа.