ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА - ТУК!

Нека кажат, че сестра ти е к*рва, а ти иди доказвай, че нямаш сестра. Тази фраза лепва изключително точно и на място в нашия случай. В случая с Димитър Димитров-Херо, Съдийската комисия, г-н Никола Джугански, разни мениджъри, говорители, методисти, Павки и т.н. Извинете ме за грубия език, но това, което направиха тези хора, не заслужава смекчаване на тона. Какво се получи? Херо бил казал нещо, някой чул-недочул и накрая днес му се извиняват. Не било така, оказа се, че човекът въобще няма сестра, ама нали е по-лесно да му одерем кожата, преди да видим за какво иде реч. Да тръгнем от прословутото нагрубяване от страна на треньора на Черноморец по адрес на българското съдийство (Друг е въпросът, че Херо си казва самата истина, но явно от нея всички ги боли). Тук подчертавам, че той не назова конкретно име, а говори обобщаващо. На вниманието на човека, който сезира и не пропуска да сезира комисиите в БФС. Толкова е светкавичен и бърз, че да му завиди човек. В другите случаи, толкова ли бяхте бърз, г-н Колев. А, да, санкциите, които засягат човешко достойнство, етика, морално-етичните изисквания, са залегнали от сезон 2012/13. Сигурни ли сте, че в досегашните 14 кръга нито един треньор не е употребил думата поръчково съдийство. Не съм убеден. Защо тогава натопихте най-безцеремонно един от най-добрите треньори в България.

Защо се доверихте на един сайт, защо не чухте какво казва Херо. И какви са тези лъжи, че медийната комисия е сезирала съдийската. Да ви припомня, така си изми ръцете Никола Джугански. И той овърта, суче като на разпит: “Ми, то така, то медийната комисия”. После стана ясно, че тази медийна комисия не се е събирала от години. Господа, такива като вас качиха Васил Левски на бесилото. Вие сте способни да потъпчете морала във всеки един момент, без да ви пука за доказателства. Ето думите на Димитър Димитров, препечатани в агенция БЛИЦ точно на 30 ноември 18:50 часа и изречени в ТВ7: “Ясно е че БЪЛГАРСКОТО СЪДИЙСТВО Е ПОРЪЧКОВО. Едни и същи съдии свирят на едни и същи отбори. Това става със съгласието на БФС. Ако искат те да бъдат принципни, могат, но търсят винаги да се нагаждат на силните. Песимист съм за бъдещето на българския футбол.” Край, няма друго. Защо бяха вкарани думи в устата на Херо, думи като “гадно и мръсно” – по адрес на съдийството у нас. Да отговори Павел Колев, той е човекът със сезирането. Изказването на треньора беше качено в сайта на телевизията два часа по-късно, но няма кой да го преслуша, за да се увери в точното изказване на наставника.

Оставете петте хиляди лева, кой ще върне ядовете на Херо? Знаете в какво здраве се намира той и една седмица го подложихте на печене на шиш на бавен огън. Изпържихте го, защото той казва истината, казва всичко право в очите и не го е страх. Черноморец няма мощно лоби в БФС, няма кой да го защити и затова, дай да удряме, колкото можем. Моля, простете им, това са осъдени души и дребни душички, които в момента изживяват звездния си миг. Център на внимание са и със сигурност потриват доволно ръчички, че накараха Херо да коленичи. Господа, този човек никога няма да бъде наведен, не и пред вас. И за финал, днес г-н Колев помоли журналистите да не използват думата “вечеринки”. Става дума за софрата, на която седнаха съдията Стефан Спасов и Пламен Гетов от Лудогорец. “Нека бъдем етични и морални”, призова Павката, както всички го наричат. Моля, вие говорите за морал. А вашето морално ли беше? Какво е, ако не вечеринка и софра, събитие, на което на едно място ядат и пият съдии и представители на клубове. Театрално представление ли?! Защо няма наказание за Стефан Спасов и Цветан Трифонов – хората от софрата в Разград през пролетта. Нямате отговор. Съдийската комисия реши: “Забраняваме им официално да приемат покани от шефове на клубове преди или след мачове.” И как, господа от БФС и съдийската комисия, ще следите вашите рефери дали ядат с хората от клубовете? С полицейски кучета може би. Предлагаме ви да създадете още една нова комисия, която може да сезирате по всяко едно време. Комисия “Морал и етика”. Неща, които вие не притежавате.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ